Hamburgers zijn de nieuwe pizza. Daar mag je alle tijd voor nemen, en bereiden met luxe en verse ingrediënten. En dat is precies waar dit boek om draait. Luxe, genieten, pure ingrediënten. In het begin van het boek krijg je dan ook uitgebreide uitleg over hoe je de beste ingrediënten herkent. Daarna krijg je een aantal recepten te zien, uitgesplitst in de hoofdsttukken Puur (met puur vlees of vis), Vlees en kruiden, Veggies, Vers van het mes (verrassende recepten van de chef) en natuurlijk Zoet, zalig gebak als afsluiter.
De recepten zijn duidelijk en stapsgewijs geschreven. De vormgeving is heel helder en stoer. Bijna alle hamburgers zie je als dwarsdoorsnede, en dat geeft een heel bijzonder beeld. Het wordt ook heel netjes volgehouden door het hele boek heen.
Leuk is dat alle onderdelen een goede aandacht krijgen. Niet alleen de verse ingrediënten, maar bijvoorbeeld ook de broodjes. Hoewel je die kant en klaar kunt kopen, kun je ze namelijk ook lekker vers maken.
En dus krijg je een flink aantal hamburgers voor ogen: biet, kweepeer, thais, eend, biet, dulche de leche, rum, mex, en nog veel, veel meer. Alle hamburgers worden van boven tot onder zelf gemaakt. Het vlees voor de hamburgers maal en kruid je zelf, de saus maak je zelf, en natuurlijk ook de garnituur. En met dit boek zal dat ook zonder problemen lukken, zonder enige twijfel. Klaar voor een Hamburger de Luxe?
Hamburgers de luxe, David Japy
Manteau, mei 2014, 160 pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,99 euro. ISBN: 9789022329597
Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel. Online bestellen kan onder andere op:
Geef een reactie