logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Haal de Grrrr uit agressie, Elizabeth Verdick en Marjorie Lisovskis

Haal de grrrr uit agressie

Iedereen is wel eens kwaad. Daar kun je niets aan doen, en het is ook helemaal niet erg. Kwaad zijn mag. Maar, hoe ga je om met al die energie, die zich in je opborrelt? Want kwade mensen, die doen vaak domme dingen, of gemene dingen, waar andere mensen weer kwaad om worden. Die doen dan ook weer rare dingen, en zo gaat het maar door.

In dit boekje, uit de Lach en leer-reeks, wordt op een duidelijke en leuke manier vertelt wat ‘kwaad-zijn’ nu precies is. Maar ook wat je er wel en niet mee kunt doen. Zo zijn er een paar makkelijke manieren om te leren hoe je die kwaadheid in je wat vermindert, zodat je beter kunt nadenken. Lukt je dat, dan is de kans dat je iets doms of vervelends doet stukken kleiner! In het boekje staan dan ook een aantal manieren waarmee je energie kunt afblazen, en wat kunt ontspannen. Zo verdwijnt woede soms als sneeuw voor de zon.

Ook geeft het boekje tips over het omgaan met pestkoppen, mensen die kwaad zijn, en ouders. Want het is niet altijd jezelf die kwaad is, het kan natuurlijk net zo goed zijn dat iemand anders kwaad op jou is. Hoe kun je daar mee omgaan? Hoe kun je er voor zorgen dat je samen in gesprek raakt en over de problemen gaat praten? En wat als die persoon niet wíl praten, zoals bij een pestkop?

Dit vrolijk geïllustreerde boekje legt in praktische voorbeelden en stappenplannen uit wat je in de meeste gevallen kunt doen. Daarnaast krijg je een idee van wat je kunt doen als die plannen niet lukken. Met de nodige oefening leer ook jij omgaan met de woede in je omgeving!

Haal de Grrrr uit agressie, Elizabeth Verdick en Marjorie Lisovskis
Abimo, 2007, 113 pagina’s, paperback.
Prijs: 10,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789059323452


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.