Recensie: Guiness book of world records 2012


Ook de editie 2012 zit weer stampvol met duizenden nieuwe records.

Wat is het grootste bekende planeetstelsel? Wat is het zoutste meer op aarde? Hoe groot zijn de langste en de kleinste man op aarde? Deze editie bevat bovendien tips om zelf een recordhouder te worden.

Het Guiness book of World records is al sinds jaar en dag een absoluut begrip, over de gehele wereld. De meest bizarre records vindje er in terug. Records waarbij je denkt ‘knap’, of ‘dat wist ik nog niet’, maar ook records waarbij je denkt ‘dat verzín je toch niet?’ of ‘hoe is dat in ‘s hemelsnaam mogelijk?’. Daarmee is het boek niet alleen een instituut en een absoluut eerbetoon van je prestaties als je erin genoemd wordt, maar ook uiterst plezierig om doorheen te bladeren.

Daarbij is het boek ook nog eens erg leuk vormgegeven: de vele records worden duidelijk geïllustreerd met full-color kleurenfoto’s, zodat je echt een beeld hebt van de actie of prestatie zoals deze gevormd werd. Deze foto’s vormen soms een echte pers-foto, gelikt en bijgewerkt, maar meestal een foto van de prestatie terwijl deze ten uitvoer werd gebracht. Erg leuk om doorheen te bladeren!

De verschillende records zijn bovendien handig geordend per categorie, zodat je wat minder interessante records snel kunt overslaan. Tenminste: minder interessante records… dat klinkt wat oneerbiedig. Ik bedoel natuurlijk: records die jij wat minder interessant vind! Een betoverend cadeauboek vol verbluffende records voor het hele gezin.

Guiness book of world records 2012
Fontein Tirion, september 2011, 228 pagina’s, gebonden
Prijs: 24,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789026129186

Dit boek bij: Fontein Tirion |  BOL.com

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: Guiness book of world records 2012”

  1. […] van Team Hot Wheels vestigden zaterdag 30 juni in Los Angeles een nieuw wereldrecord. Een Guinness Book of Recordstitel voor het succesvol racen met twee auto’s over een 18 meter hoge, dubbele verticale looping. […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.