Recensie: Guillotine, PS Games

Bij de beul!!! In dit spel zullen tot het einde veel koppen rollen. Twaalf edellieden staan klaar voor de Guillotine. In elke speelbeurt treft de valbijl de eerste in de rij. De spelers kunnen actiekaarten uispelen om zo de volgorde van de edellieden in de rij te veranderen. Enkel hij die de meest edele hoofden verzamelt zal de andere spelers met een ‘hoofdlengte’ voor zijn… Leve de Revolutie!

Doel van het spel
Voor het onthoofden van elke edele krijgt een speler punten. Bij een graaf of hertog zijn dit er meer dan bij een geestelijke of een tragische figuur uit het gewone volk. De speler wie op het einde de meeste punten heeft, wint het spel.

Guillotine neemt wel een heen uniek gegeven als basis voor hun spel: het einde van de Franse Revolutie. Edel Frankrijk staat voor het schavot, drie dagen lang. Twaalf personen, om precies te zijn. Aan jouw de schone taak om de meest edele lieden te onthoofden, om zo het maximale aantal punten te scoren. Hier komt ontzettend veel geluk bij kijken, maar je kunt er wel degelijk invloed op uitoefenen, door op de juiste wijze actiekaarten op in te zetten. Bovendien is het spel lekker dynamisch: je hoeft er niet veel bij na te denken: je hebt je actiekaarten, je ziet de slachtoffers. Ver vooruitdenken zit er echter niet in. Je kunt namelijk onmogelijk voorspellen welke actiekaart je tegenstander(s) zal inzetten. Geeft ook niets, in 45 minuten is de winnaar bekend. Het spel is dan ook snel neer te zetten. Twee stapeltjes kaarten die verdeeld moeten worden en als basisstapel blijven liggen, twee aflegstapels en natuurlijk een kartonnen guillotine, die het erg leuk doet als aankleding. Leuk, eenvoudig, spannend tot de laatste slag.

Guillotine, PS Games
Prijs: 9,99 euro. 2007. Leeftijd: vanaf 12 jaar.
Aantal spelers: 2-5. Speltijd: ongeveer 45 minuten.

Speelgoed koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.