logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Gruwelijke Rijmen, Roald Dahl

Gruwelijke rijmen

Het is al weer dertig jaar geleden dat Roald Dahl zijn Gruwelijke Rijmen uitbracht. Dertig jaar lang hebben kinderen en volwassenen zich mogen verbazen over het taaltalend van deze man, waarmee hij de oude sprookjes nieuw leven inblies. Of: nieuw leven… hij geeft zijn ongezouten mening over veel van de sprookjes, waarbij de helden en slechteriken ineens niet meer blijken te zijn wie ze waren!

Zoals hij zelf zegt:
Je denkt misschien: dit ken ik al.
Maar dat is heus niet het geval.
Het echte verhaal van Assepoester
is heel wat bloediger en woester!

Zo worden de zes zoetsappige sprookjes uit het boek naar een stoerder en extremer niveau getild. Een niveau waar je jonge kinderen niet echt aan wilt blootstellen. Het is dan ook een boek voor kinderen van een jaar of zeven, die de sprookjes al goed kennen, en de humor inzien van de rare kwinkslagen die Roald in zijn verhalen maakt. Maar genieten, dat zullen ze, van de eerste tot de laatste!

Gruwelijke Rijmen, Roald Dahl
Fontein, maart 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789026132728


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.