logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Groter dan een droom, Jef Aerts en Marit Tornqvist

groter dan een droom

De dood is altijd een ongrijpbaar iets voor kinderen. Zeker als het jonge kinderen betreft, en de dood een broer of zus heeft meegenomen. Een broer of zus, die ze misschien niet eens gekend hebben! In Groter dan een droom maken we kennis met zo’n jongetje. Een jongetje, dat in het hele boek naamloos blijft. Zijn zusje is al lang geleden gestorven. Zo lang geleden, dat hij haar nooit heeft gezien. Desondanks leeft ze een beetje voort in het gezin, want zijn ouders kunnen zijn zusje natuurlijk niet zo maar vergeten.

Op een dag vraagt het jongetje naar de dood. Zijn moeder vertelt hem: het is groter dan een droom, en dat het geen pijn doet. Die nacht droomt het jongetje van zijn zusje: het is de eerste keer dat ze elkaar ontmoeten, in de droom van het jongetje. Samen gaan ze op pad, en delen ze heel persoonlijke dingen. Zo ontdekt het jongetje dat doodgaan niet betekent dat alles ophoudt, maar dat je een gestorven iemand altijd bij je meedraagt. In je hart, maar ook in je dromen.

Het mooi geschreven boek Groter dan een droom is schitterend geïllustreert door de paginagrote tekeningen van Marit Tornqvist. Daarmee heeft het tweetal een krachtig boek geschreven, dat zijn kracht vooral leent aan het kleine van de vertelling en het dromerige van de illustraties. Groter dan een droom is een boek waar ongetwijfeld veel kinderen troost aan kunnen ontlenen. Gezien het onderwerp en de gedachtegang van het boek is 6+ een geschikte leeftijd. Een mooi boek om samen met je kind op een knusse plek te lezen.

Groter dan een droom, Jef Aerts en Marit Tornqvist
Querido, januari 2013, 48 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789045114019


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.