logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het grote recycle knutselboek, Hilde Smeesters

het-grote-recycle-knutselboekKnutselen klinkt misschien niet zo stoer, maar het is en blijft te gek om iets te maken van eenvoudige materialen. Vroeger deed ik het heel vaak, voorwerpen maken van papier en karton. Jammer genoeg is die gewoonte er door de jaren heen een beetje uitgeslopen, maar Het grote recycle knutselboek laat de knutselkriebels wel weer bewegen.

Bijzonder

Wat is er zo gaaf aan Het Grote Recycle Knutselboek? Wel: dat ze gebruik maken van oude materialen, die je normaal gesproken gewoon weg zou gooien. Afval dus! Of moet ik zeggen: restmateriaal, dat je nu gewoon bij het afval doet. Want écht afval is het natuurlijk niet. Je hebt nu gewoon nog geen idee wat het zou kunnen worden. En het is tijd om daar verandering in te brengen. In dit boek vind je leuke projecten om die materialen gewoon te blijven gebruiken. Grote kleurenfoto’s, gecombineerd met stap-voor-stap recepten, zorgen ervoor dat je project bijna niet kan mislukken.

Geordende chaos

Om snel te kunnen zoeken naar een geschikt project, is het boek ingedeeld in een aantal hoofdstukken. Natuurlijk begint Het Grote Recycle Knutselboek met een inleiding, waarin ze omschrijven wat er allemaal in je knutselkoffer zou moeten zitten. Per gereedschap wordt er omschreven wat je er mee kunt, en waar je op moet letten als je er eentje uitzoekt. En waarom je hem nodig hebt, natuurlijk. Dat is de basis. Na die korte en praktische uitleg ga je aan de slag. In de hoofdstukken Tetrapakken (je weet wel, melkpakken, pakken drinken), Glas, conserven en blok, Hout, Kartonnen dozen en doosjes en tot slot Papier en karton ga je aan de slag om de leukste en handigste dingen te maken. Het een wat stoerder dan het ander, maar ze zijn allemaal cool om te maken. Zeker als het resultaat naar wens is, dan heb je echt een super goed gevoel.

Zelf doen

De projecten in Het Grote Recycle Knutselboek zijn stuk voor stuk goed uit te voeren zonder hulp van ouderen. Af en toe is er een klein dingetje wat je een volwassene moet laten doen, maar die kun je op één hand tellen. Het stoere is natuurlijk dat je al die dingen kunt maken van materialen die je normaal gesproken gewoon weg zou gooien. Je ouders zullen dus niet snel mopperen als er een projectje mislukt en alsnog in de prullenbak verdwijnt, wat misschien wel zo is als je gaat knutselen met gekochte materialen. Ga dus aan de slag met lege melkflessen, wc-rolletjes, blikjes, rietjes, doppen en kurken, en tover ze om tot geweldige knutselwerkjes! Een wc-rolletje wordt een coole raceauto, van twee ijsstokjes kun je een mondharmonica maken en – die is misschien wat lastig om te regelen – een houten pallet wordt een levensgroot dambord.

Informatie

Het grote recycle knutselboek, Hilde Smeesters
Lannoo, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789401438773
Prijs: 19.99 euro. 

Ga direct naar Het Grote Recycle Knutselboek op BOL.com.


Recensie over Het grote recycle knutselboek

Het grote recycle knutselboek laat je niet alleen leuke technieken zien, maar ook dat je spullen niet zo maar weg moet gooien.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.