logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Grote Griezels, een Gruwelsaurus! Geronimo Stilton

gruwelsaurus

Het is al weer een tijdje geleden dat we iets hebben gehoord van Duifje Duistermuis. In dit deel komt de familie Duistermuis weer terug. Waarom? Welnu: in Lugubria is een skelet gevonden van een Gruwelsaurus, een afgrijselijk monster uit de oertijd, uit de prehistorie. Het skelet wordt tentoongesteld in een museum, en daar gaat de familie Duistermuis naar kijken. Maar… op dat moment komt het monster tot leven! Wie heeft dat op zijn geweten? Hoe kon het dat de Gruwelsaurus ineens tot leven kwam? En wie kan er voor zorgen dat het monster weer tot rust komt?

Duifje weet precies wie ze daarvoor moet vragen… Geronimo! Onze held op sokken gaat het monster te lijf, en doet er alles aan om huid en haar te redden. Letterlijk, in zijn geval. En gelukkig was Duifje er bij om al die gebeurtenissen op te schrijven en door De Wakkere Muis uit te laten geven. Daardoor heeft het boek een iets griezeligere uitstraling, met vleermuizen in de paginahoeken, en kronkellijntjes om kaders aan te geven. Voor de rest heeft het boek eenzelfde, vertrouwde uitstraling en vormgeving als de andere Geronimo Stiltonboeken, met veel illustraties en grappige lettertypes in vrolijke kleuren om heerlijk in weg te lezen – en te griezelen, precies zoals Duifje Duistermuis bedoeld heeft!

Geronimo Stilton 58: Grote Griezels, een Gruwelsaurus, Duifje Duistermuis en Geronimo Stilton
De Wakkere Muis, mei 2013, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789085922162


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.