logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Groots en meeslepend leven: een ode aan dagelijkse sleur, Lou Niestadt


Bij een Groots en Meeslepend leven heb je meteen een wild, creatief en avontuurlijk beeld, maar het hoeft helemaal niet zo avontuurlijk en gevaarlijk te zijn. Sterker nog: je hoeft er de deur niet voor uit. Je hoeft alleen maar avontuurlijker en creatiever te denken. Groots en meeslepend leven: een ode aan dagelijkse sleur is een art journal (zoals het non-planner datebook) dat je helpt om alles wat je tóch moet doen op een zo creatief mogelijke manier in te vullen. Het boek leert je anders naar de wereld om je heen te kijken. Een vleugje mindfulness, maar dan met een vrolijke, creatieve inslag. Want je dagelijkse sleur, of je nu wilt of niet, dat ís je leven. Je kunt het maar beter zo groots en meeslepend mogelijk maken.

Het verschil echter met het non-planner datebook (als voorbeeld) is dat je hier geen concrete opdrachten krijgt om de wereld om je heen een nieuwe blik toe te werpen. Lou verteld over haar ervaringen, belevingen, aanpak en geeft onnoemelijk veel tips, alles geschreven in een ontzettend leuke en vlotte stijl. Kortom: je maakt niet je eigen dagboek, maar je mag een blik werpen in dat van haar! En dat is een bijzonder leuk en leerzaam dagboek, dat kan ik je wel vertellen. Het enige nadeel is de manier waarop het is vormgegeven. Dat is namelijk ook net als een dagboek. Verschillende handgeschreven letters worden door elkaar gebruikt: kapitalen, kleine letters, onderstreept, versierd, vertikaal, het is wat rommelig allemaal. Dat heeft ergens z’n charme, maar daardoor niet voor iedereen weggelegd. En dat is jammer, want iedereen kan wel een leuker leven gebruiken!

Groots en meeslepend leven: een ode aan dagelijkse sleur, Lou Niestadt
Kosmos uitgevers, september 2012, 160 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789021552521


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.