logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Groenten kweken op een vierkante meter, Hubert Fontaine


groenten kweken

In alle foldertjes van bouwmarkten zie je het, naar idee van onze vrienden van de Boerenbond: het vierkante metertje tuin. Een houten bak van – je raadt het al – 1×1 meter, die je al dan niet kunt verdelen in kleinere vakken door er latten op te leggen. Maar wat kun je met die ene meter? Dat is altijd lastig. Want niet alle groenten- en fruitsoorten laten zich goed met elkaar mengen, terwijl anderen elkaar juist versterken. En passen ze allemaal wel bij elkaar, qua wortels en formaat? Lastige vragen, die niet direct te beantwoorden zijn voor de leek.

Gelukkig zijn er mensen die er wél verstand van hebben en ervaring mee hebben. Zoals Hubert Fontaine, de schrijver van Groenten kweken op een vierkante meter! Hij heeft een aantal verschillende indelingen voor je gemaakt, inclusief tips over het zaaien, planten, poten, stekken, en zaden winnen uit de gewassen, zodat je voor volgend jaar alvast een goede start kunt maken. Voor je het weet maak je een eigen tomatentuin, kruidentuin, meloenen, erwten kool, of een algemene moestuin!

In het boek staat bovendien vermeld wanneer je bepaalde gewassen moet oogsten en telen, en op welke momenten je dat moet doen. Er zijn namelijk gewassen die na hun oogstmoment niets meer doen. Die kun je dan prima vervangen door andere gewassen, die het juist weer goed doen op dat moment! Zo kun je de hele lente, zomer, en herfst plezier hebben van je kleine moestuin. En haal je er bovendien het meeste uit. Een absolute must voor iedereen die graag wil tuinieren, maar geen gigantische tuin wil aanleggen. Of om met je kinderen te doen, bijvoorbeeld.

Groenten kweken op een vierkante meter, Hubert Fontaine
Deltas, februari 2012, 112 pagina’s, paperback.
Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789044732252


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.