logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Groen geluk – de mooiste planten voor binnen


Groen gelukOver planten is in de boekhandel en op het internet meer dan genoeg te vinden. Helaas is daar een grote nadruk op de buitenplanten – met name de moestuinen hebben de laatste tijd heel wat aandacht gekregen. Maar hoe zit het met de planten op de vensterbank en het aanrecht? Dat is ver te zoeken. Maar nu is daar Groen geluk – met aandacht voor de mooiste planten voor binnen.

Diversiteit

Er zijn natuurlijk onzettend veel verschillende soorten planten. In groen geluk is gekozen voor een sortering op het type plant. Zo is het eerste hoofdstuk gewijd aan vetplanten. De bekendste zijn natuurlijk Aloe Vera en Kalanchoe, maar ook onbekende soorten komen aan bod. En er zijn natuurlijk heel wat vetplanten waar je de naam zo niet van weet… In het tweede hoofdstuk gaan ze in op cactussen: groot, klein, maar stuk voor stuk stekelig. In de bloeiende planten worden onder andere de orchidee besproken, maar ook begonia’s en de anthurium. Tot slot komen bladplanten aan bod, waarvan wij bijvoorbeeld de pannenkoekplant en de olifantsoor hebben staan.

Informatief

In Groen geluk vind je informatie over een enorme hoeveelheid aan planten. Je leest waar je ze het beste kunt neerzetten, wat voor positieve effecten ze kunnen hebben voor je huis, maar ook hoe je ze het beste kunt verzorgen, zodat je er zo optimaal mogelijk plezier van zult hebben. Zelfs lastige planten als orchideeën worden benoemd, met een paar handige verzorgingstips. De planten zelf zijn niet op de foto gezet, maar op een sfeervolle manier getekend.

Conclusie over Groen Geluk

Dit is echt een fijn naslagwerk voor planten in huis. Het is altijd handig om te zien hoe je de planten in huis moet verzorgen – als je een plant koopt zit meestal wel een kaartje bij, maar zeg nu zelf… wie bewaart die informatie? Bovendien is het een leuk boek om door te bladeren. Wel zou ik wat meer informatie willen lezen over bijvoorbeeld de afmetingen van de planten, de hoogte, de bloeitijd, dat soort feitjes. Dat maakt het ook beter mogelijk om de planten te plannen en te zoeken voor dat ene hoekje in huis of op de vensterbank… Door: Score: Groen Geluk krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Groen Geluk,
Illustrator: Emma Sibley Fontaine Uitgevers, 160 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789059567528. Prijs: 19.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.