logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Gripster Wrap, Native Union


gripster wrapMet een toenemend gebruik van tablets komen er soms ook wat vervelende beperkingen naar voren. Bijvoorbeeld de ergonomie van deze apparaten. Standaard leg je ze op tafel of op schoot, en hang je er gebogen overheen. Voor even is dat niet zo’n probleem, maar doe dat maar eens voor een langere tijd! Veel mensen houden een tablet daarom in een hand omhoog, maar dat levert dan weer verkrampte handen op…

De Gripster Wrap is een heel veelzijdige hoes voor je iPad die veel van dit soort beperkingen voor je oplost. Allereerst ziet hij er uit als een Smart Cover. Een hoes voor zowel de achterkant van je iPad als het scherm, waarbij de bescherming van het beeldscherm oprolbaar is. In het geval van de Gripster Wrap bestaan de oprolbare lamellen uit smalle stroken, die magnetisch zijn. Je kunt het beschermde deel dus strak oprollen en aan de achterkant van je iPad wegvouwen. Maar, zul je nu denken… De Smart Cover van Apple heeft toch ook als functie dat je hem rechtop kunt neerzetten, of in een kleine hoek? Dat klopt helemaal. Maar de Gripster Wrap heeft daar een andere oplossing voor bedacht, die stabieler is. Aan de achterkant van de cover zit namelijk een blokje bevestigd. Daarin zit een grote beugel, die je in verschillende standen kunt uitklappen. En je raadt het al… Daarmee kun je de iPad in verschillende hoeken neer te zetten is. Ons testexemplaar had wat speling, waardoor hij niet heel doelbewust in een pose te zetten was. Je kunt de beugel zelfs helemaal omklappen, zodat je een soort handvat krijgt voor je iPad. Dat is wel makkelijk dragen, als iPad-handtas, maar erg stoer is het niet.

Gripsterwrap_Gripit_SmallDe beugel aan de achterzijde is bovendien draaibaar, zodat je de iPad niet alleen horizontaal, maar ook verticaal georiënteerd kunt neerzetten. Ideaal voor als je even op Facebook wil browser, of bijvoorbeeld een film wilt kijken. Het blokje op de achterkant heeft echter nog een andere handige functionaliteit. Om de beugel zit een elastiek, waarmee je de iPad met een hand kunt vasthouden zonder verkrampte handen te krijgen. De iPad klemt zichzelf namelijk vast. Een handige functie, maar het is wel even wennen. De elastiek is namelijk best strak, en je vingers worden op het harde kunststof van de beugel geklemd. Veelzijdig is de Gripster Wrap zonder twijfel, maar misschien hebben ze iets te veel functies in een enkele hoes proberen te stoppen.

Gripster Wrap, Native Union
Prijs: vanaf ca. 59,95 euro

Dit product bij: Gearfactory

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.