Nieuwe monsters en griezels in Grimm, seizoen 5


grimm-seizoen-5 Het is tijd voor alweer het vijfde seizoen van Grimm. Wij mochten hem al bekijken, aflevering voor aflevering, en dat is natuurlijk al een heel grote eer. Grimm in de basis blijft een geweldige serie vol sprookjeswezens die een geheel nieuwe betekenis krijgen. Het draait in feite om Nick Burkhardt. Hij is politie-agent van beroep, en heeft een paar jaar geleden ontdekt dat hij een Grimm is. Dat was best een choque, aangezien hij nog nooit van het hele bovennatuurlijke gedoe gehoord had.

Grimmig

Een Grimm is een persoon die demonen kan spotten. De gebroeders Grimm hebben er een aantal sprookjes over geschreven. Demonen en monsters, in de serie aangeduid met Wesen (de Duitse link met de sprookjesschijvers), leven namelijk gewoon onder de mensen en doen soms dingen die niet echt door de beugel kunnen. Iets met verscheuren en verslinden enzo. Kunnen ze niets aan doen, vaak is het de aard van het beestje, maar fijn is het niet. Anyway: de Grimm, mensen met die speciale gave om de Wesen te spotten, hebben als taak om ze te stoppen. Goedschiks of kwaadschiks. De meeste Grimm doen dat op de bloederige manier, en daarom zijn de Grimm niet zo geliefd onder de Wesen. Nick is echter een beetje een softie, en gelooft in de goedheid van mens en Wesen. Meermaals heeft hij ze juist geholpen. Het feit dat hij bij de politie zit zet hem wel dicht bij het vuur: bovennatuurlijke aanvallen pikt hij er meestal zo uit.

Assistentie

Omdat Nick een newbie is als het aankomt op het hele Grimm-zijn heeft hij een paar mensen in vertrouwen genomen, die ook in dit vijfde seizoen hun steentje bijdragen. De meest voor de hand liggende partner is zijn politiepartner, Hank Griffin. Daarnaast is er zijn vriend Monroe, die een Wesen is. Een Blutbad om precies te zijn, een soort weerwolf. Maar een brave: Monroe is vegetariër. Dankzij de kennis van Monroe probeert Nick de beste Grimm te zijn die hij kan zijn.

Familieman

Dit vijfde seizoen kabbelt rustig voort in het leven van Nick. Hij is in het vierde seizoen een relatie begonnen met Adalind, die een Hexenbiest is geworden. Ze gebruikt daar onderdrukkers voor, wat hun relatie flink ten goede is gekomen. Heel erg ten goede, want al in de eerste aflevering van het vijfde seizoen wordt Nick een vader van een zoon. Maar de relatie staat natuurlijk continu onder druk: een Hexenbiest en een Grimm onder één dak, dat is vragen om problemen! Maar een gezin zorgt natuurlijk voor heel andere zorgen, en dat is waar Nick vooral mee worstelt in deze reeks.

Dreigend gevaar

Maar het gezinsleven is niet het enige gevaar dat Nicks leven bedreigt. Er zijn namelijk geheime genootschappen aan de gang, waarbij niemand weet wat ze nu doen. FBI-agent Chavez hoorde tot één van die genootschappen, maar wordt vermoord door een nieuwe groep, die als tag een soort klauwstreep heeft van vier klauwen… Een strijd tussen Hadrian’s Wall en Black Claw met hun credo ‘Occultatum Libera’ barst los, met Nick daar ergens tussenin. Deze verwikkelingen maken het verhaal goed spannend, met natuurlijk in iedere aflevering een misdaad die moet worden opgelost, welke steevast gekoppeld is aan een nieuwe en bizarre Wesen. Voor de echte fantasy-liefhebber! Grimm, seizoen 5, Universal Pictures
Tijdsduur: 22 afleveringen, Fantasy. Verkrijgbaar op: DVD

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.