logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Grillcomb, de handige spies voor de barbecue

grillcombHet barbecueseizoen komt er weer aan, tijd om de barbecue uit het stof te halen! En met het barbecueën is het ook altijd weer het dilemma: wat leg je d’r op? Natuurlijk een paar goede stukjes vlees, een versgemaakte hamburger, een stokbroodje, wellicht een pizza, wat groenten, champignons… en vergeet het spiesje niet! Lekkere combinaties van groenten en fruit, dat kan niet mis.

Tenzij je het bereiden meetelt, want daar kan het wel mis… door de ronde vorm van het spiesje kunnen de ingrediënten namelijk vervelend draaien, waardoor niet alle kanten even goed garen. Telkens blijven draaien, dat ene stukje proberen goed op het rooster te krijgen… het blijft een lastige klus. De Grillcomb beloofde beterschap, en dat wilden wij graag uitproberen. De vorm maakt meteen duidelijk hoe ze aan de naam komen. Het lijkt een heel grove kam, gemaakt van roestvrij staal.

GrillComb-DuoJe spiest de verschillende stukken eten op de lange tanden. Daar blijven ze heel stevig zitten. Daarna kun je ‘m snel en makkelijk op de grill leggen. Omdraaien is nu een stuk makkelijker, want omdat alle ingrediënten stevig vast zijn heb je van het draaiende euvel geen last meer. De lange steel was wel even lastig. Hij is eigenlijk net te kort om buiten de barbecue te leggen, en behoorlijk lang om helemaal op de barbecue te leggen. Omdraaien gaat daarentegen zonder problemen. Wij probeerden ‘m uit met de steel buiten de barbecue, en konden na een paar minuten ‘m met blote handen omdraaien. Het afhalen van de ingrediënten ging echter wel wat lastiger dan met een spies. En… waar laat je ‘m, als je klaar bent? Het ene probleem is opgelost, het andere dient zich aan. Een apart vuurvast plankje of bordje kan uitkomst bieden.

Grillcomb, Fusionbrands
Prijs: 14,95 euro voor 2 stuks

[BBQ_Shop]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.