logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Grill en Plancha, le Creuset


Pannenfabrikant Le Creuset is over de gehele wereld een fenomeen. En terecht, want de pannen zijn ook fenomenaal in gebruik. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe pan: je zult geen spijt krijgen van deze aankoop. Maar ja, dan heb je zo’n pan, en dan? Wat kun je er mee? In het boek Grill en Plancha, uitgegeven in samenwerking met het pannenmerk, geeft je een aantal technieken en recepten waarmee je direct uit de voeten kunt. Het voordeel van grillen, of op de plaat (plancha) is het weinige gebruik van vet: het is supergezond! En snel te bereiden. Je kunt deze technieken bovendien gebruiken binnenshuis maar ook buiten, op de berbecue.

Het boekje draait er geen doekjes om: genieten zul je! Niet alleen van eerlijke, pure gerechten als een T-bone Florentine, maar ook vijgen in honing-balsamicomarinade. Naast de bekende vleesgerechten komen ook visgerechten en vegetarische en zoete gerechten aan bd. Het is een boek om lekker uit te genieten. Geen snel en gehaast boek, maar eentje waar je lekker de tijd voor neemt.

De recepten zelf worden vergezeld van een korte uitspraak die het gerecht verduidelijken. Na de ingrediënten, die eventueel zijn uitgesplitst in vlees en korst, saus, dressing of marinade, komen de stappen duidelijk en helder aan bod. De print zelf is elegant en subtiel, de letters zijn niet zwart maar bruin van kleur. Daardoor krijgt het boek een heel exclusieve en elegante uitstraling. De mooie en sfeervolle foto’s dragen hier nog extra aan bij.

Grill en plancha, Mieke Goffin / le Creuset
Fontaine uitgevers, juni 2013, 80 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. ISBN: 9789059564817


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.