Recensie: Greenkids producten, Praxis

Green kids produkten praxisZijn jouw kinderen ook zo graag bezig in de tuin? Geef ze dan hun eigen plekje! En wil je dat niet meteen in je tuin laten gebeuren, dat snappen wij best! Want het is niet altijd makkelijk om een stukje van je tuin af te staan aan de experimenten van je kinderen. Maar ook al hebben ze een eigen plekje, ook dan zijn de producten van Greenkids superleuk om mee te beginnen!

Wij mochten een aantal producten uitproberen. Twee zinken plantenpotjes met tomaten en zonnebloemen, en een kweekkastje voor pluksla. Vaste lezers weten wel dat we ons niet al te veel aantrekken van de leeftijdsadviezen. Ik weet het, ze staan er niet voor niets op, maar: met een beetje hulp kunnen ook jongere kinderen al zo veel! Met mijn vier- en vijfjarige zoons zijn we dus aan de gang gegaan om de plantjes in de aarde te stoppen.

Alle producten zijn voorzien van een leuke, persoonlijke handleiding. Zo worden ze aangesproken met ‘kanjer’ en ’greenkid’. Dat was al even een klein glundermomentje. Ook de persoonlijke ‘succes’-wens van Lodewijk deed veel goed, en de jongens gingen dan ook vol overgave aan de slag.

De instructies waren helder en concreet. Na het lezen wisten we precies wat we moesten doen. Bij alle drie de producten werd een zakje zaadjes en een zakje zand geleverd. Hiermee kunnen ze meteen aan de slag. Het leuke is, dat er veel meer zaadjes geleverd  worden dan eigenlijk nodig is. Zo kun je ook in de tuin nog wat zaaien als de temperatuur beter is, of nog een keer zaaien in de potjes als de plant uitgezet wordt in de tuin. Voor het uitzetten worden ook tips gegeven over water geven, grondsoort en locatie.

Het zinken teiltje is vrolijk groen, met een portret van Lodewijk erop geschilderd en de term Greenkids. Het is een stevig teiltje, mooi dik materiaal. Daarin zit een plastic bakje, met afwateringssysteem. Zo zul je de plantjes niet snel verdrinken. Het zakje zand zat in een hersluitbaar zakje met een sluitstrip. Jammer genoeg was het aan de bovenkant dichtgesealed. Bovendien gebruik je in één keer het hele zakje. Wat is de bedoeling van het herbruikbare zakje? In de plantenkas zit een nogmaal zakje zand, dat je kunt openknippen en uitschudden. Het dekseltje leg je er los bovenop, en heeft een draaibaar rooster. Doordat de deksel er los bovenop komt te liggen, is het meermaals te gebruiken. Super!

greenkidsOok leuk is de plantenpers. We kennen allemaal de experimenten met het bloemen drogen tussen oude telefoonboeken. Nu die steeds schaarser beginnen te worden (en omdat de resultaten ook veel mooier worden) is zo’n plantenpers een absolute aanrader. Twee afgeronde platen multiplex zijn voorzien van vier bouten en vleugelmoeren. Op de bovenkant staat ook weer het portret van Lodewijk, en de onderkant van de moeren zijn voorzien van vrolijke bolletjes. Het persen doe je tussen plaatjes stevig golfkarton. Door de vleugelmoeren zijn ze makkelijk stevig aan te draaien. Nu maar geduld hebben!

Green Kids producten, Praxis
Prijs: vanaf 3,99 euro

Meer informatie? www.green-kids.nl  |  Praxis

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.