Recensie: Green Science wetenschapsdozen van 4M


Kinderen zijn en blijven nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Waarom gebeuren de dingen zoals ze gebeuren? Sommige zaken blijven onverklaarbaar, maar een deel van hun wereld is natuurlijk gebaseerd op natuurkundige principes. Tin can robot en Eco Science Toys helpen je kinderen om deze natuurkundige principes inzichtelijk te krijgen, door er wat experimenten mee uit te voeren. Wat is er dan zo Green aan, zul je je afvragen? Nou, je hebt bij de meeste experimenten nog extra materialen nodig. Afvalmaterialen, wel te verstaan. Bij de Tin Can Tobot maak je een robotje van een leeg blikje, waarbij bijvoorbeeld duidelijk wordt gemaakt hoe een motor in elkaar zit, en hoe een versterker werkt. Het blikje wordt, met de hulpmiddelen die in het doosje zitten en een leeg frisdrankblikje, omgetoverd tot een echt bewegende robot!

Eco Science Toys is een wat breder pakket. In de doos zitten een zevental experimenten, waar kinderen zaken als zwaartekracht, luchtdruk (parachutes, duikboten), elasticiteit, motormechanismes, draaikolken, en nog veel meer zaken worden besproken. In het doosje zitten, naast de benodigde materialen (exclusief de afvalmaterialen, die mag je zelf aanleveren) zit er een leuk geïllustreerd boekje bij, waar alle bouwstappen helder en duidelijk worden uitgelegd. In het Engels. Dat is wel jammer natuurlijk. Dat heeft 4M ook in de gaten gehad: er wordt een vertaling meegeleverd. Een groot, 10-pagina’s tellende leaflet vertaalt alle stappen in diverse talen, waaronder het Nederlands. Om alle tekst te kunnen plaatsen loopt deze door, wat voor beginnend lezers wellicht wat lastig kan zijn. Desondanks is de vertaling natuurlijk meer dan welkom, want hoewel je misschien genoeg hebt aan de plaatjes is het toch wel prettig het schriftelijke stappenplan erbij te hebben, en vooral ook de wetenschappelijke verklaring, die in de vorm van leuke feitjes. Hierdoor zal de achterliggende techniek altijd bijblijven, want: zien is geloven!

Eco Science Toys, Tin Can Robot, 4M
Prijs: resp. 16,99 en 19,99 euro
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Deze producten bij: Chocolat Moose; Eco Science  Toys, Tin can Robot

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: Green Science wetenschapsdozen van 4M”

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.