Recensie: Gomu, Spin Master

Gomu zijn gummetjes van iets meer dan twee centimeter, verkrijgbaar in 20 verschillende thema’s en in totaal 350 verschillende vormen. In Amerika is het een grote hit onder kinderen tussen 6 en 12 jaar. Spin Master introduceert de Gomu’s in drie termijnen, per termijn komen meer dan 100 verschillende uitgaven op de markt.

De gummetjes zijn bij speelgoedwinkels verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals een spelcomputertje, een pinguïn, een surfboard, een hamstertje en zo nog meer. Daarnaast is iedere Gomu beschikbaar in drie verschillende kleuren. Naast het functionele aspect (gummen) komt er bij dit speelgoed nog twee andere aspecten om de hoek kijken: spelen en natuurlijk het verzamelen. Het leuke van het speelgoed is dat het hele gummetje bestaat uit verschillende onderdelen. Vrijwel iedere kleur is wel een apart onderdeel. Daardoor kun je de verschillende onderdelen eindeloos combineren, om zo unieke gummen te maken. Een klein nadeel is dan wel dat de bevestiging van de verschillende onderdelen hier onder de lijden heeft: het blijft wel een gummetje, dat redelijk gevoelig is voor slijtage. Een ander nadeel: het zijn wel héél kleine onderdelen. En het is natuurlijk bijna een zonde om ermee te gummen… Eerste reactie van mijn zoon na wat experimenteren en demonteren? “Gave gummen! Die wil ik nog meer. Mag dat?” Missie geslaagd, zo blijkt.

Op een bijgeleverd formuliertje en op de website kunnen de kinderen aan de hand van een nummer en een afbeelding zien welke Gomu ze wel en welke ze nog niet hebben en hoeveel punten ieder gummetje waard is. ‘De punten zorgen in Amerika voor een enorme verzamelwoede. Hoe meer punten je hebt verzameld, hoe cooler je bent. Sinds het najaar van 2010 is Gomu een geweldige rage in Amerika en de verwachting is dat er dit jaar een paar miljoen Gomu’s in Amerika over de toonbank zullen gaan. We verwachten ook in Nederland een verzamelrage’, aldus Michel Das, marketing director van Spin Master.

De gummetjes zijn los verkrijgbaar voor 99 eurocent. In elke grotere verpakking, per drie (2,99 euro) of zes stuks (5,99 euro), zitten één of twee geheime gummetjes, afhankelijk van het aantal in een pak. Je ziet dus niet welk geheime gummetje in het pakketje zit. Dat maakt het kopen ook spannend. Welke Gomu zal erin zitten? En maakt het mijn verzameling compleet? De organisatie stimuleerde dit in Amerika nog eens door een aantal exclusieve en zeldzame gummetjes te ontwikkelen zoals de Golden Key. Ieder exclusief ontwerp is 10.000 Gomu punten waard.

Gomu
Spin Master. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Prijs: vanaf 0,99 euro

Speelgoed koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.