logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Goed fout, Astrid Witte

Goed foutGoed Fout is echt een briljant boek, dat je direct aan het denken zet. Het boek draait om het tienermeisje Minny, dat op een middelbare school zit. Daar moet ze een project maken over een morele kwestie. Lastig, niet? Want wat is dat nu precies? In eerste instantie gaat ze de straat op om mensen te vragen hoe ze kijken tegen bepaalde kwesties. Al snel wordt ze echter weggestuurd, maar voor dat zo ver is valt haar iets op: mensen hebben geen tijd voor elkaar, letten niet op elkaar en lijken elkaar soms straal te negeren. Met donderwolkjes voor slechte daden en zonnetjes voor goede daden maakt ze pijnlijk duidelijk hoe het er voor staat.

Goed fout

En dat is niet goed. Minny besluit dat het zo niet verder kan. Er staan veel te veel donderwolkjes in haar schriftje. Als haar omgeving er niets aan doet, dan moet Minny dat maar oplossen. Langzaam maar zeker weet ze het tij te keren. Tenminste… in haar schriftje. De vraag is echter hoe lang ze dat kan volhouden voor ze er zelf aan onderdoor gaat en haar sociale leven er te erg onder geleden heeft? Gelukkig staan haar beste vriendin Joke en beste vriend Jeffrey altijd voor haar klaar. Maar ook zij snappen soms niet meer waar Minny mee bezig is. Heeft ze niet te veel hooi op haar vork genomen?

Verschillende verhaallijnen

Het boek Goed Fout heeft zo veel goede punten, dat ik bijna niet weet waar ik moet beginnen. Het knapste is misschien wel dat er zo veel verschillende verhaallijnen met elkaar zijn verweven, zonder dat ze in elkaar verstrengeld raken. Daardoor zit er een heerlijke vaart en afwisseling in het verhaal, dat er voor zorgt dat je gewoon wil blijven doorlezen. Zo worden er in het dorp gevaarlijke drugs gevonden, is Minny jaloers op al die meisjes die al ongesteld zijn geworden, heeft ze bovendien te maken met klasgenoten die de kantjes er van aflopen, schampert Jeffrey met homoseksualiteit en nog een paar andere onderwerpen die terloops worden aangesneden.


Recensie over Goed fout

CooleSuggesties topper

Dit is echt een boek dat je zeker moet lezen. Het is heerlijk vlot geschreven, in de taal die je ook op school hoort. De verschillende verhaallijnen zitten knap met elkaar verweven en zorgen voor een mooi tempo in het verhaal.

Score: 10


Informatie

Goed fout,
Illustrator: nvt
Uitgever: Clavis Books, 96 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 13 jaar. ISBN: 9789044829372. Prijs: 13.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.

ZOEK OP DE SITE

THEMA

Klik hier voor onze vakantie suggesties

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPPERS OP EEN RIJ

TOPPER-nieuw-2023-sidebar

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN