logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Go Diego go magazine, Big Balloon publishers


Eén van de meest succesvoole tekenfilmseries voor kinderen zijn Dora en haar neefje, Diego. Deze laatste heeft met name een speciaal plekje veroverd in de harten van de jongens, maar natuurlijk ook in alle meisjes: de stoere jongen is namelijk een heuse dierenredder, en belandt dan ook in allerlei avonturen waarin dieren centraal staan.

In het tijdschrift staan een tweetal verhalen, afkomstig van de televisieserie van Diego. Een klein puntje van kritiek hierbij is de vertaling van dit verhaal naar een verhaal op papier: bepaalde zaken werken toch beter als je ze Diego ziet doen op tv, zoals het vragen om hulp van de kijkers. Kinderen die aan het meeluisteren zijn willen toch niet zo snel opstaan om even mee te roeien of iets ‘zwaars’ te helpen tillen.

Aan de hand van dit verhaal zijn er een aantal activiteiten bedacht, waarbij het dier uit het verhaal centraal staat. Dat zijn niet alleen kleurplaten, maar ook doolhoven, korte spelletjes, telplaten, rekensommen, knutselactiviteiten en nog veel meer. Zo kunnen je kinderen zich urenlang vermaken met dit activiteitenboek. Dankzij de ‘bordspellen’, de verhalen en achtergrondinformatie over de dieren die in het boek staan vermeld heeft het boek een buitengewone bewaarwaarde. Een superleuk boek, dat zeker in de smaak zal vallen bij de jonge dierenredders in spé.

Go Diego go magazineBig Balloon publishers
Prijs: 3,95 euro


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.