logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Gitaarspelen? Dat kan iedereen, Evy Moon

gitaarspelen-dat-kan-iedereenHeb jij er wel eens aan gedacht om gitaar te leren spelen, of wil je beter leren gitaarspelen? In het boek Gitaarspelen – Dat Kan Iedereen kom je zeker wel aan je trekken. Het behandelt het gitaarspelen van voor naar achter, en weer terug. Van de allereerste beginner tot een gevorderde speler die riffjes beter wil leren handelen, iedereen kan wel wat nuttigs halen uit dit boek.

Muzikale schrijfster

Als je denkt dat je trouwens te maken hebt met de eerste de beste schrijfster, dan heb je het wel mis. De schrijfster, Evy Moon, speelt zelf gitaar. En basgitaar. Stoere chick, niet? Ze speelde op podia over de hele wereld en werkte met vele Franse artiesten in de studio. Tegenwoordig werkt ze al twintig jaar als muziekdocent, creatief adviseur en componist van filmmuziek. En schrijft ze nu dus een boek, waarin ze haar kennis met je deelt. En die kennis is uitgebreid!

Muziek lezen

Naast he leren omgaan met de gitaar leer je in dit boek nog heel veel meer. Want alleen met een paar trucjes kom je er natuurlijk niet. Aan de hand van heldere illustraties en instructies leer je ook noten en tabs lezen, zodat je binnenkort de nummers van al je favoriete artiesten kunt meespelen. Omdat te kunnen doen leer je ook coole grepen en slagen. Dankzij een online deel van het boek leer je meer over je favoriete artiesten en songs. Mooi en volledig! Het boek heeft een ‘steile leercurve’, zoals dat heet. Dat wil zeggen dat je eenvoudig begint, maar al snel de diepte in gaat qua kennis en vaardigheden. Verwacht dus dat je veel moet oefenen, maar ook dat er soms redelijke sprongen gemaakt worden in de kennis en vaardigheden.

Begin en behoud

Als je pas begint met gitaarspelen zullen er heel wat vragen in je opkomen. Wat voor soort gitaar moet je kopen, en waarom? Wat komt er allemaal kijken bij het hebben van een gitaar? Moet je ze eten en drinken geven, hoe vervang je een snaar, hoe zorg je dat hij zuiver klinkt? Ook die onderwerpen komen in het boek Gitaarspelen – dat kan iedereen ruim aan bod, zodat je alles in huis hebt om de artiest in jezelf te ontdekken.

Conclusie over Gitaarspelen? Dat kan iedereen

Een super leerboek voor zowel beginnend als gevorderde spelers. Let wel: het boek heeft een steile leercurve en laat je alle hoeken van de klankkast zien! Door  Waardering: Gitaarspelen? Dat kan iedereen krijgt 5 van de 5 punten.

Informatie

Gitaarspelen? Dat kan iedereen,
Illustrator: Evy Moon Fontaine uitgevers, 216 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24.95 euro. Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789059566897Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.