logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Gezond broodbeleg en koekjes van De Kleine Keuken


Recensie de kleine keuken-6858

Je wil waarschijnlijk niets dan het beste voor je kinderen. Toch stop je ze stiekem vol suikers en vetten met veel van de producten die je koopt en gebruikt. Wij Nederlanders zijn namelijk verzot op zoet, en fabrikanten maken hier dankbaar gebruik van om hun producten zoeter dan zoet te maken door extra suikers toe te voegen. En dat is zonde, want pure producten zijn ook erg lekker en kunnen vol smaak zitten, zo bewijzen de nieuwe producten van De Kleine Keuken, een merk dat zich speciaal richt op kinderproducten.

Nieuw in hun assortiment zijn suikervrije koekjes en broodbeleg voor kleintjes vanaf 6 maanden. Boordevol vitaminen, mineralen en goede vetten. Als je iets lekkers van De Kleine Keuken koopt, dan weet je zeker dat het helemaal goed is. Gegarandeerd zonder geraffineerde suikers, zout, slechte vetten of witmelen. Elk ingrediënt is waardevol voor kleine lijfjes, zodat je het etiket nooit meer hoeft uit te pluizen. Powerfood voor je kleine!

Wij mochten de suikervrije koekjes, fruitstroop en pindakaas uitproberen. Stuk voor stuk om van te smullen! Wat mij meteen opviel was de smaak van deze producten: puur, eerlijk en tegelijk heel intens. Vooral de appel-peerstroop, waar ook écht alleen maar appel en peer in zit. Dat in tegenstelling tot de ‘vertrouwde’ appelstroop, die grotendeels van suikerbieten vervaardigd is… de smaak van de rinse appels komt door deze puurheid extra naar voren, waarbij het zure randje wordt verzacht door een lichte perensmaak. Erg lekker! Bij de smeuïge pindakaas proef je ook weer duidelijk de pinda, waarbij ik ook moet opmerken dat hij wel heel erg goed smeerbaar is. Een beetje aan de dunne kant, vergeleken met andere merken, maar daardoor wel mooi dun uit te smeren. Ook weer goed voor de kinderen, want driedubbeldik beleg is voor niemand goed. In de broodbelegvarianten worden overigens enkel biologische ingrediënten gebruikt.

De koekjes waren nog wel het meest wennen. De ronde letterkoekjes zijn natuurlijk altijd leuk om mee te spelen, waarbij de ö en ä wel wat lastig waren om woorden mee te bedenken 🙂 De letterkoekjes van De Kleine Keuken zijn van meergranen gemaakt, waardoor je nog een redelijke vezel proeft en voelt in je mond – ik kan me voorstellen dat dit voor heel jonge kinderen niet zo prettig is, maar het ligt er ook aan wat ze gewend zijn. De smaak is een tikje zoet, en daardoor aangenaam. Een klein puntje van kritiek zijn de aluminium uitdeelzakjes waar de koekjes in verpakt zijn: die zijn wel heel erg groot voor de hoeveelheid koekjes die er in zitten. En jammer ook dat scholen aan de blanco zakjes natuurlijk niet kunnen zien dat deze koekjes gezond en biologisch zijn… ze zullen niet in iedere klas worden geaccepteerd voor het snackmoment.

De Kleine Keuken gaat de strijd aan met alle ongezonde producten uit het kinderschap. Je denkt als ouder dat je goed bezig bent, maar ondertussen bevat 80% van de kinderproducten te veel geraffineerde suikers, zout, vervelende toevoegingen of slechte vetten. De Kleine Keuken helpt ouders de juiste keuzes te maken met hun foodcolleges, ‘check your pack’s’ en het maken van gezonde, grappige kinderproducten.

Verkrijgbaar: Bij Jumbo supermarkten en via www.dekleinekeuken.com

Consumentenadviesprijs:
Koekjes:
Biologische zachte Baby koekjes, vanaf 6 maanden € 2,09
Biologische Letterkoekjes, vanaf 12 maanden € 2,19

Broodbeleg:
Biologische Amandelpasta, vanaf 6 maanden € 3,95
Biologische Pindakaas, vanaf 6 maanden € 2,49
Biologische Appel en Peer stroop, vanaf 6 maanden € 2,69

Website:  www.dekleinekeuken.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.