logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Geronimo’s Sprookjesboek, Geronimo Stilton

Speciaal voor de kleinere Stilton-fans heeft Geronimo dit fantastische sprookjesboek geschreven. Boordevol bekende en klassieke sprookjes zoals Ali Baba, Belle en het Beest en Hans en Grietje. Een prachtige luxe uitgave om eindeloos uit voorgelezen te worden!

Volledig in stijl van de Geronimo Stilton-reeks komt Geronimo’s sprookjesboek van de persen gerold! De bekendste sprookjes passerende revue, en worden dan ook naast alle bekende woordspelingen en vertalingsslag naar het muizenleven. Na ieder sprookje verteld een van de karakters uit de Geronimo Stilton-boeken wat hij of zij zo mooi vindt aan het betreffende sprookje. Dat geeft het boek een persoonlijk tintje, erg leuk, maar aan de andere kant heeft het weinig meerwaarde. Ook de inleiding die het sprookje vooraf gaat, waarin de beginsituatie wordt geschetst en enkele personages worden voorgesteld, heeft niet al te veel meerwaarde voor het verhaal. Zeker voor kleinere kinderen werkt deze inleiding eerder wat verstorend, omdat het iets te zakelijk is: het levert alleen maar meer vragen op. Dat brengt me direct bij het tweede minpunt: omdat de meeste sprookjes zo herkenbaar zijn, stoort het met de andere versies die ze er van kennen. Mijn kinderen zijn inmiddels drie jaar en bijna vijf jaar oud, en regelmatig komt de vraag naar voren: dat was toch een mevrouw en geen muizin? Die sprong blijkt vrij lastig te maken. Dat is overigens absoluut niet het geval bij onbekendere sprookjes, het gaat dus enkel om de sprookjes die ze spreekwoordelijk kunnen dromen.

Om de sprookjesachtige sfeer te behouden zijn de typografische grapjes trouwens achterwege gelaten. Gelukkig, eenzelfde letterype door het hele boek leest wel zo prettig voor! De prachtige, paginagrote illustraties zorgen voor een goede sfeer en zorgen ervoor dat het verhaal extra gaat leven. De tekeningen zijn mooi uitgewerkt en vormen een mooie mengeling van sprookjesachtige sferen in gedetailleerde omgevingen met een moderne, vlotte tekening. Deze combinatie zorgt voor een heerlijke sprookjesboek in een nieuw jasje: sprookjes met een staartje!

Geronimo’s Sprookjesboek, Geronimo Stilton
Baeckens Books, De Wakkere Muis, april 2011, 208 pagina’s, hardcover.
Prijs: 17,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789085921523


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook:
Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton
Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton
Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.