logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Geronimo Stilton: De avonturen van Koning Arthur

Geronimo Stilton: De avonturen van Koning Arthur

Als Geronimo een eeuwenoud manuscript vindt dat is geschreven door zijn verre voorouder Stiltonius, besluit hij ons mee te nemen naar de tijd van koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. Moed, eer en hoffelijkheid zijn de sleutelwoorden in dit verhaal dat het hele leven van Arthur beslaat.

Zijn leertijd als ridder, de legende van het zwaard Excalibur, zijn kroning, zijn ontmoeting met Guinevere: het leven van Arthur is één lang avontuur, boordevol uitdagingen, duels en listen die worden bedacht door de heks Morgana en door sir Mordred, die er op uit is om Arthur van de troon te stoten en zelf koning te worden. Maar de allergrootste uitdaging voor de Ridders van de Ronde Tafel is de zoektocht naar de Heilige Graal, die vrede, voorspoed en harmonie in het koninkrijk moet brengen.

Je ziet dan ook alle bekende namen uit de legende voorbij komen. Ook Merlijn de Tovenaar mag niet ontbreken, en zorgt voor een flinke dosis magie in het boek, waardoor het niet alleen een ridderverhaal wordt met zwaarden en gevechten, maar ook een spannend magisch avontuur. En dat is ook wel nodig, want het verhaal van Koning Arthur is natuurlijk wel een beetje stoffig geworden! Gelukkig brengen de muizen een flink tempo in het verhaal, en wordt alles aangekleed met mooie, gedetailleerde prenten, die soms klein zijn, maar soms ook twee pagina’s groot. Ook wordt er in dit boek weer volop gespeeld met het lettertype, om nadruk te leggen op bepaalde woorden. Leuk, en vooral ook handig voor beginnend lezers of lezers die moeite hebben met het lezen zelf. De woordkeuze is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8, 9. Het boek is niet supervlot en hip geschreven, maar gezien het verhaal en de dikte van het boek is dat wel te vergeven.

Als leerzaam tintje in het boek is er een special katern opgenomen, waarin Stiltonius uitlegt hoe het dagelijkse leven in kasteel Camelot verliep. Dat pik je mooi maar even mee, uit eerste hand te horen kregen hoe ze in de middeleeuwen leefden!

De avonturen van Koning ArthurGeronimo Stilton
De Wakkere Muis, januari 2012, 319 pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789085927837


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.