logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Geronimo Stilton bordspel, Identity Games


Beleef een spannend avontuur met het spel op avontuur met Geronimo Stilton. Droom jij nooit over reizen in het fantastische Fantasia? Spring samen met Geronimo Stilton en Prulletje op de rug van de Regenboogdraak en vlieg mee naar Fantasia, de wereld vol fantasie.

Geronimo Stilton vindt op zolder een mooi muziekdoosje met een zeer belangrijke boodschap in Fantastisch Schrift. “Help Florina de feeënkoningin, ze is in groot gevaar!?” Daar start het avontuur van Geronimo Stilton.

Reis samen met hem door de 6 fantastische rijken van Fantasia. In elk rijk zal je een opdracht moeten volbrengen, maar Prulletje Prulschrijver zal je daarbij helpen. Op deze manier verzamel je de 6 kleurige Smaragden, die je uiteindelijk toegang geven tot Florisant, het feeënrijk. En vergeet vooral het muziekdoosje niet…

Dit spel, uit handen van Identity Games, is een ontzettend leuk spel voor alle Geronimo Stilton-fans onder ons. Om wat specifieker te zijn: de fans van de Fantasia-reeks, want het spel speelt zich af in de 6 rijken uit de gelijknamige boekenreeks. En dat is wel handig om die achtergrondkennis in huis te hebben, want de ‘opdrachten’ waarover wordt gerept is niet altijd een vraag die je zonder wat achtergrondkennis kunt oplossen. Weet jij bijvoorbeeld wanneer een kabouterkindje volwassen word? Zonder de boeken gelezen te hebben raad je het nooit!

Het spel daarentegen is fantastisch leuk en wederom prachtig uitgevoerd. Bij het spel worden twee rubber figuurtjes meegeleverd, van Geronimo Stilton en Prulletje. Het is dus al geen discussie over wie welke kleur of personage voor zich mag winnen: iédereen is Geronimo Stilton als hij aan de beurt is. Daarmee kun je je medespelers dan ook lekker dwars zitten als het nodig is, door met Stilton de tegenovergestelde richting op te gaan als dat je concurrentie nodig heeft. Dat levert je tegenstanders direct al een of meerdere extra beurten op die ze moeten uitspelen!

Het spelbord bestaat uit een zestal ‘rijkenkaarten’ die uit een zeshoekig vlak bestaan, een bouwplaat van het rijk Florisant, dat als thuisbasis fungeert, 20 full-color opdrachtkaarten per rijk, 38 sleutelkaarten en een ontcijferkaart om de antwoorden op de opdrachtkaarten te kunnen ontcijferen. Daarnaast worden er zes karakterkaarten meegeleverd, en uiteraard de spelregels. Maar eerder gezefd: de spelregels zijn helemaal niet zo moeilijk om onder de knie te krijgen, waardoor het spelen zelf wel zo leuk wordt. het spelbord is ook in no-time opgezet (en weer afgebroken) als je klaar bent, end e opdrachten zullen gegarandeerd voor de grootste hilariteit zorgen!

Geronimo Stilton bordspel, Identity Games
Prijs: 19,99 euro. september 2011. Leeftijd: vanaf 7 jaar.
Aantal spelers: 2-6. Speltijd: ongeveer 20-30 minuten.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton http://www.youtube.com/watch?v=qkOc664IUaM

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.