logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Geronimo Stilton – 6 fantastische spellen, Identity Games


Dromen jullie nooit over reizen in het fantastische Fantasia? Spring samen met Geronimo Stilton en Prulletje Prulschrijver op de rug van de Regenboogdraak en vlieg mee naar de 6 rijken in Fantasia. De wereld vol fantasie…en speel de 6 fantastische spellen. Kom jij vast te zitten in Atlantis? Win je het drakengevecht in Dragonie? Schiet je raak in Immensia? Of bluf jij je weg door Zotteklap, help jij de kabouters verzamelen in Miniatura of tover je met kleuren in Wicca.

Het spel is een wonderlijk eenvoudig concept, waarmee je zes verschillende games kunt spelen. Het spel bestaat namelijk uit 36 zeshoekige tegels die de basis vormen van ieder spel, en voor een aantal spellen maak je gebruik van 2 kartonnen schieters in combinatie met 24 sterfiches. Verder heeft het spel 4 kartonnen spelfiguren, die je in een kartonnen standaard kunt steken. Iedere keer dat je een spel wint, mag je een stapje verder neemt. Heb je zeven stappen genomen, dan ben jij de winnaar! In het meest gunstige geval duurt het spel dus 70 minuten, maar het kan ook best veel langer duren, afhankelijk van hoeveel spelers er meedoen, en hoe gelijk het niveau is tussen de spelers.

De spellen zelf zijn erg leuk. Het zijn nieuwe varianten op het vlooienspel, domino, memory, zottenkop en een tweetal nieuwe spellen. Voor ieder spel heb je de zeshoekige kaarten nodig, die bij ieder spel dan ook een eigen functie krijgen. Zo vormen ze de ene keer een spelbord, de andere keer omkeerbare kaarten die je moet gebruiken om te kijken wat er op staat, of juist als een soort speelkaart. Daarmee kan het spel de eerste keer dat je het speelt wat verwarrend lijken. De spelregels hadden hier wellicht iets duidelijker in kunnen zijn, door de link te leggen met het alom bekende spel waarop het gebaseerd is, maar als je de aanwijzingen opvolgt komt het toch wel goed. Jammer alleen van de kartonnen figuurtjes, die je in de smalle openingen moet duwen. Dit gaat namelijk écht strak, waardoor ik verwacht dat de opzetpoppetjes geen lang leven toebedeeld zijn. Ondanks dit kleine minpunt is het wel een erg leuk spel, dat creatief is omgegaan met de mogelijkheden die de spelstukken bieden en de personages van de boekenserie.

Geronimo Stilton – 6 fantastische spellen, Identity Games
Prijs: 9,95 euro. 2011. Leeftijd: vanaf 8-12 jaar.
Aantal spelers: 2-4. Speltijd: ongeveer 10 minuten per minispel.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.