logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Geronimo Stilton 57: Samoerai op ninjajacht

9789085922087 samoerai op ninjajacht

Geronimo’s op is niet snel tevreden. Hij wil altijd maar meer mooie avonturen die mensen graag willen kopen! En wat doe je dan? Dan stuur je je kleinzoon op avontuur, zodat hij een spannend verhaal kan schrijven! In Samoerai op ninjajacht hoeft opa Wervelwind echter niets te regelen.

Want wie komt daar langs zwieren? Wilde Willie, een goede vriend van Geronimo Stilton! Hij heeft namelijk Geronimo’s hulp nodig in Japan. Wilde Willie heeft ontdekt dat daar een geheime rol verborgen ligt, een rol perkament met een eeuwenoud karate-geheim. En dat moet zo blijven, want Wilde Willie wil nooit iets voor zichzelf houden. Jammer genoeg zijn er meer kapers op de kust, en moeten Wilde Wille, Geronimo en hun vrienden zo snel mogelijk naar Japan om het geheim veilig te stellen. Maar zal dat wel lukken? Want hun tegenstander heeft een aantal ninja’s ter beschikking die het viertal moeten tegenhouden!

Samoerai op ninjajacht is weer zo’n spannend avontuur van Geronimo. Het is heerlijk spannend geschreven, volgestopt met weetjes – in dit geval over het oude Japan, karate, ninja’s en samoerai’ s. De leuke cartoon-acthige illustraties en de rare lettertypes die in de tekst gebruikt worden zijn echte herkenbare elementen in het boek. Maar er is nog iets bijzonders. Dit is het eerste Geronimo Stilton-boek dat in twee versies verschijnt! Er is een normale versie, maar ook een versie voor Makkelijk Lezen. (op de zijkant van het boek, de rug, zie je onder het portret van Geronimo Stilton de letters ML staan). In dit boek is het lettertype groter, en zijn een aantal woorden vereenvoudigd. Ook zijn er soms een aantal bijvoeglijk naamwoorden geschrapt, zodat het verhaal beter leesbaar wordt.

Dat vraagt om een paar voorbeeldjes. Welnu: “Achter de deur zag ik een bizarre binnenplaats met een bizarre exotische tuin” in het gewone boek wordt bijvoorbeeld: “Achter de deur zag ik een vreemde binnenplaats met een vreemde tuin.” Het verhaal, de plaatjes en de hoofdstukindeling is ongewijzigd. Bij de Makkelijk Lezen-versie krijg je eenvoudigweg meer pagina’s. Zo kunnen ook jongere kinderen op een leuke manier kennismaken met de spannende avonturen van Geronimo!

Samoerai op ninjajacht, Geronimo Stilton
De Wakkere Muis, februari 2013, 117/151 pagina’s, paperback.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789085922087 of 9789085922147 (Makkelijk Lezen)


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.