logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Geronimo Stilton 54: SOS uit de ruimte!

9789077826072 geronimo Stilton 54 SOS uit de ruimte

De ruimte heeft een ontzettende aantrekkingskracht. Op kinderen, volwassenen, maar ook boeven zien kansen in het grote oneindige deel boven ons hoofd. Daar kan Geronimo Stilton je alles over vertellen! Want in Rokford heeft een gemene bof de hele stad in zijn macht, dankzij een geheime satelliet  Daar moet iets tegen gebeuren! Gelukkig is er de KIVD: Knagers Inlichtingen- en veiligheid Dienst, waar Geronimo een tijd geleden per ongeluk lid van is geworden. Hij wordt dan ook opgetrommeld om te helpen de satelliet onschadelijk te maken. Een spoedopleiding astronaut worden, een ruimtereis, en dan ook nog eens een spannend avontuur in het luchtledige… het zit de arme Geronimo ook niet mee! Maar wat er precies gebeurt, dat lees je in Geronimo Stilton 54: SOS uit de ruimte!

Door het boek heen wordt jij in ieder geval een stuk wijzer van alles wat er in de lucht gebeurd. Er zijn talloze kaders te vinden die je meer leren over bijvoorbeeld satellieten, morse en zwaartekracht. Ondertussen moet je echter wel je hoofd erbij houden, want onze arme schrijversmuis beleefd de spannendste avonturen in dit boek. Gelukkig mag hij rekenen op de stoere Agent 00K en de verleidelijke agente 00V, waar agent ooG (Geronimo) eigenlijk wel een oogje op heeft…

Net als de andere boeken van Stilton worden ook hier veel illustraties gebruikt. Ook in de tekst zelf. Veel woorden zijn geschreven in een lettertype dat aansluit op het betreffende woord. Dat blijkt een enorme steun te zijn door kinderen met dyslexie: het andere lettertype nodigt uit om te lezen, en het blijkt dat kinderen juist die woorden (die soms best moeilijk te lezen zijn) met de minste moeite lezen. Zo wordt zelfs voor moeilijk-lezende kinderen het lezen weer leuk.

SOS uit de Ruimte, Geronimo Stilton
Baeckens books, september 2012, 128 pagina’s, gebonden.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789077826072


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.