logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Geronimo Stilton 53: De kristallen gondel

stilton en de kristallen gondel 9789085921936

Geronimo Stilton, uitgever van de krant De Wakkere Muis, wordt door zijn ‘vriendinnetje’ Patty en zus Thea mee op winkeltocht genomen. Daar bekijkt hij vol verwondering een spuuglelijke kristallen gondel. Je weet wel, zo’n bootje uit Venetië. Patty ziet dat van een afstandje, en denkt dat Geronimo hem erg mooi vind: een leuk cadeautje dus! Geronimo krijgt van Patty een oerlelijke kristallen gondel. Als hij hem per ongeluk laat vallen, blijkt er een briefje in te zitten met noodkreet erop.

Hoffelijk als Geronimo is, gaat hij direct op pad naar Venetië, waar de gondel gemaakt is. Daar beleeft Geronimo een bijzonder avontuur, dat Romeo&Julia-waardig is. Liefde, romantiek, glasblazen en gondelvaren: een spannend en romantisch verhaal.

Net als de andere boeken van Stilton worden ook hier veel illustraties gebruikt. Ook in de tekst zelf. Veel woorden zijn geschreven in een lettertype dat aansluit op het betreffende woord. Door het verhaal heen vind je tekstkaders, met daarin wat uitleg over Venetië, gondels en nog wat meer. Hierdoor maak je ook kennis met toeristische plekken in Venetië, zoals Canal Grande en de San Marco baseliek.

Geronimo Stilton 53: De kristallen gondel
Baeckens Books, juni 2012, 116 pagina’s, gebonden.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789077826065


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.