logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Geronimo Stilton 50: De karatekampioen

Geronimo Stilton 50 De karate kampioen

Geronimo Stilton is schrijver voor de Wakkere Muis. Hij heeft echter een bont gezelfschap aan vrienden en familie om zich heen, die hem telkens in de problemen weten te helpen. Zo is er deze keer de muis Hyena, die hem heeft opgegeven voor de wereldkampieonschappen Karate. Om verslag te doen? Welnee! Als kandidaat! In precies één week moet Geronimo, met hulp van Hyena en kleine Tao,  uitgroeien tot een ware kampioen. Dat wordt trainen, trainen en nog een trainen. Wil je wel eens wat meer over karate te weten komen en zelfs een paar woordjes Japans leren? Dan is dit deel echt iets voor jou!

In Geronimo Stilton – de Karatekampioen gaat het om karate, karate en nog eens karate! Je leert dan ook precies waar het om gaat bij deze verdedigingssport. Er ligt een grote nadruk op de verdediging. Vechten, maar met je hoofd erbij, vol respect voor de ander. Het gaat niet om winnen, maar om het niet verliezen. En verliezen, dat doe je enkel bij fout gedrag – vals spelen! Verder leer je een mondje Karate-taal, de nodige termen vliegen je om ed oren. Gelukkig worden ze of in de tekst, of in de zijkant van het verhaal meteen uitgelegd. Verder is het weer een heerlijk Geronimo Stilton-boek, vol grappige avonturen, veel illustraties en woordgrapjes!

De Karatekampioen, Geronimo Stilton
De Wakkere Muis / Baeckens Books, februari 2012, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789085921752


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.