logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Geronimo Stilton 47: De schat van de duikelende dakhazen

Het duikelende dakhazendal verkeert in groot gevaar! Keizer Kattenklauw III heeft besloten om het met de grond gelijk te maken en alle bamboeplanten mee te nemen: die wil hij namelijk gaan gebruiken als het nieuwe betaalmiddel op Katteneiland.Terwijl Glitter en Bitter er alles aan doen om dit vreselijke voornemen te dwarsbomen, moet Geronimo alweer een volgende ramp zien te voorkomen: Tersilla, de dochter van Kattenklauw, is namelijk op weg naar Muizeneiland, en ze heeft geen goede bedoelingen…

Waar we in deel 46 al kennismaakten met Keizer Kattenklauw III: zijn goudprobleem is nog steeds niet opgelost! Hij is nog steeds op zoek naar een nieuw betaalmiddel, en denkt dat gevonden te hebben in Bamboe. Maar waar moet dat groeien? Op katteneiland is dat geen goed idee: er is eigenlijk maar één locatie waar dat kan. Muizeneiland daarentegen is ruim voorzien van de grassoort… een prima locatie dus voor zijn geldbomen! Maar zal het Geronimo lukken deze kwalijke keizer te dwarsbomen, en het dal der dakhazen te redden van de gevaarlijke piratenkatten? Een superspannend avontuur voor jong en oud, dat fans zeker zal aanspreken.

Zoals altijd worden de boeken van Stilton ruim voorzien van illustraties. Ook dit keer staat het er bol van: dan weer als kleine illustratie, dan weer als paginagrote goed uitgewerkte tekening, maar ook als verduidelijking voor bepaalde acties, voorzien van pijlen en geschreven tekst. Ook staan er weer de nodige font-grappen in, waarbij het lettertype aangepast is aan de tekst die het moet verbeelden.

De schat van de duikelende dakhazen, Geronimo Stilton
Baeckens Books / De Wakkere muis, oktober 2011, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. ISBN: 9789054617860


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.