logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Geronimo Stilton 46: Goud in gevaar

Kattenklauw III, de keizer van de piratenkatten, heeft een groot probleem: de schatkist van Katteneiland is bijna leeg! Daarom bedenkt hij een doortrapt plannetje: hij wil het standbeeld van de Vrijheidsmuis in Rokford stelen, omdat hij denkt dat dit van puur goud is gemaakt. Gelukkig lukt het Glitter en Bitter nog net op tijd om Geronimo van dit vreselijke plan op de hoogte te stellen. Hier moet een stokje voor gestoken worden!Samen met Benjamin en Pandora gaat hij dus rattenrap aan de slag. Ze organiseren een tegenoffensief, en daarbij krijgen ze hulp van niemand minder dan …de vlooien!

In dit deel (en in deel 47) maken we kennis met de ruige kant van het rattenleven: de ruige katten! Deze leiden een waarlijk roversachtig bestaan, onder de bezielde leiding van Kattenklauw III. Deze pompeuze piraten, die gehuld gaan in de echte authentieke piratenkledij en wiens taalgebruik overeenkomt met de piraten van weleer, zijn op jacht naar goud, en durven daar zelfs hun gevreesde vijanden voor aan te vallen: de muizen… En deze zijn dan ook echt in gevaar, want een stoere piratenkat kun je natuurlijk niet zomaar verslaan! Een superspannend avontuur dus weer, niet alleen voor de fans van Geronimo Stilton, maar ook voor liefhebbers van spanning, actie en… piraten!

Zoals altijd worden de boeken van Stilton ruim voorzien van illustraties. Ook dit keer staat het er bol van: dan weer als kleine illustratie, dan weer als paginagrote goed uitgewerkte tekening, maar ook als verduidelijking voor bepaalde acties, voorzien van pijlen en geschreven tekst. Ook staan er weer de nodige font-grappen in, waarbij het lettertype aangepast is aan de tekst die het moet verbeelden.

Goud in gevaar, Geronimo Stilton
Baeckens Books / De Wakkere muis, oktober 2011, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. ISBN: 9789054617853


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.