logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Geronimo moet verhuizen, Geronimo Stilton

9789085922254 geronimo moet verhuizen

Er is iets ergs aan de hand bij de Wakkere Muis: Ratje Ratmuis, eigenaresse van de Rioolrat, maakte bekend dat De Wakkere Muis op het punt staat failliet te gaan! En daar steekt opa Wervelwind een stokje voor: als Geronimo nou even zijn huis verkoopt, dan zijn ze allemaal uit de problemen. Nou, dat is zo gepiept, maar als Geronimo dan binnen een uur op straat staat blijkt hij niet erg goed voorbereid te zijn. Dat is ook niet zo raar, als je in zo’n korte tijd moet verhuizen. Hij heeft bijvoorbeeld geen plek om te slapen! En al zijn vrienden zijn buiten de stad, hij kan dus niemand bereiken…

Een flink avontuur ontstaat, waarbij er toch iets knaagt bij Geronimo. Het kan toch niet zo maar zo slecht gaan bij De Wakkere Muis? Dan had hij toch wel iets eerder moeten vernemen? Geronimo gaat doen waar hij goed in is: onderzoeken! Hij steekt zijn neus in allerlei zaakjes en komt langzaam maar zeker achter de waarheid. En de oplossing voor zijn probleem. Uiteindelijk gooit hij het op een akkoordje met de persoon die het hele plan in werking heeft gezet en gaat een heel bijzondere en misschien wel onmogelijke uitdaging aan.

Geronimo moet verhuizen is een spannend en ook wel een beetje een zielig verhaal. Het is natuurlijk erg jammer dat Geronimo uit zijn huis wordt gezet door Opa Wervelwind (die vreemd genoeg zelf niets lijkt op te offeren, of navraag gaat doen bij de bank). Het verhaal is leuk en spannend geschreven, met de kenmerkende kleuren en vreemde lettertypes door de tekst heen. De vele illustraties, die soms pagina vullend zijn, laten zien wat er in het verhaal gebeurd.

Geronimo Stilton 62: Geronimo moet verhuizen
De Wakkere Muis, Juli 2013, 117 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789085922254


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.