logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Geniaal! Slimme mensen die de wereld beter maakten, Janny van der Molen


Geniaal! Slimme mensen die de wereld beter maakten In het boek Geniaal! lees je verhalen over de grootste uitvinders uit onze geschiedenis. In ieder geval over de belangrijkste vondsten en uitvindingen die tot nu toe zijn gedaan. Daarmee lees je niet alleen spannende verhalen over het doorzettingsvermogen van deze excentrieke en geniale mensen, maar leer je ook nog wat over de natuurkunde en andere wetenschappen, want hun vondsten worden je heel netjes en correct uitgelegd. Het leuke van het boek Geniaal! is dat de verhalen niet als droge kennis worden gedeeld, maar dat ze verpakt zijn in spannende verhalen, die je terugnemen in de tijd waarin de uitvindingen en ontdekkingen zijn gedaan. Daarmee lees je bovendien over de hindernissen die de uitvinders hadden moeten overwinnen om hun ontdekkingen te doen en erkend te zien door de rest van de wereld. Want vergis je niet, mensen zaten echt niet te juichen toen Darwin verkondigde dat wij wel eens van de apen konden afstammen. En ook Galileo Galilei werd ook niet bepaald warm onthaald met zijn theorieën over het heelal! En dus ga je terug in te tijd, met vragen als: draait de zon om de aarde, of is het juist andersom? Wat is DNA eigenlijk? Je leest hoe Darwin op zijn beroemde evolutietheorie kwam en hoe Louis Pasteur het leven van een 9-jarige jongen redt die hondsdolheid heeft – met een nieuw vaccin dat nog nooit op een mens is uitgetest… Janny van der Molen verpakt de ontdekkingen van een aantal belangrijke wetenschappers in mooie en spannende verhalen. Zo komen hun uitvindingen en ontdekkingen echt tot leven! Met: Galileo Galilei, Leonardo Da Vinci, Charles Darwin, Ada Lovelace, Louis Pasteur, Marie Curie, Alan Turing, Rosalind Franklin, Albert Einstein en Stephen Hawking. Superleuk én leerzaam, met vlotte illustraties van waterverf en inktstrepen door Els van Egeraat.

Informatie

Geniaal! Janny van der Molen
Illustrator: Els van Egeraat Ploegsma, 249 pagina’s, hardcover. Prijs: 29,99 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789021674506

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.