logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Gelli Baff gelatine voor in bad

Soms verzin je het simpelweg niet. Dit product bijvoorbeeld, dat je badwater transformeert in een gel-achtgie substantie waar je lekker in kunt kliederen en kledderen! Gelli Baff is er in verschillende soorten: sterk geurend, van kleur veranderend, en er is natuurlijk een miniverpakking en een grootverpakking, voor de écht grote feestjes.

Een leuk idee voor een logeerpartijtje, voor in een badje in de zomer, of gewoon, omdat het kan! Let wel: de inhoud van een enkel pakje is bedoeld voor 40 liter water. In een bad gaat al snel 120-150 liter! Voor een goed bad heb je dus een paar van deze pakjes nodig (of je moet een klein beetje water in het bad doen). Dat loopt al snel in de kosten, voor een half uurtje vertier.

Hoe werkt het? In het doosje zitten twee zakjes: geleipoeder en oplospoeder. Vul het bad met water, strooi het geleipoeder erin, en roeren maar. Na een paar minuten is je bad gevuld met een geurende gelei. Afhankelijk van je kind zal het leuk of minder leuk zijn om in te spelen. Bij ons was onze oudste zoon (5jr), die rare, afwijkende dingen het liefst vermijd, helemaal in zijn nopjes, en is een flinke tijd druk aan het spelen en experimenteren geweest met het glibberige goedje. Onze jongste zoon (3jr), normaliter de ontdekker van de twee, moest er echter niets van hebben. Hij heeft z’n voeten in de gelei gehad, en een handje. Daarna was het gedaan, en moest hij er op stel en sprong weer uit. Hij heeft nog een tijdje met een handdoek zijn voetjes schoon zitten maken (die al lang schoon waren), in een poging het gevoel weg te poetsen. Tja, kinderen blijven je verbazen!

Denk ook zeker aan het gebruik van een badmat! Zijn je kinderen er klaar mee? Daar hebben de makers van Gelli Baff ook aan gedacht: in het doosje zit een tweede zakje, waarmee je de gelei weer terugvormt naar vloeibaar geheel. Afhankelijk van de verhouding water/geleipoeder gaat dat goed of minder goed. Heb je teveel water gebruikt, dan heb je namelijk geen consistente gelei, maar water met gelei-achtige vlokken. De verhouding om het op te lossen is dan ook uit zijn verband, en gaat niet goed werken. Waarschijnlijk was het handiger geweest om meer oplosmiddel meegeleverd te krijgen dan eigenlijk nodig is, om dat soort problemen te voorkomen. Want wat zal het doen met de leidingen? Een tip vanuit TrendySpeelgoed: normaal keukenzout doet wonderen, daarmee lost de gelei in no-time op.

Hoewel de gelei weer oplost tot vloeibaar lijkt het een goed idee om nog even onder de sproeier te gaan…

Gelli Baff
Prijs: vanaf 4,95 (kleinverpakking)
Leeftijd: vanaf 5 jaar

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.