logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De geheimen van het wilde woud krijgen een nieuw jasje

geheimen van het wilde woudSommige boeken moet je gewoon gelezen hebben. Voor de ouders zijn de verhalen al lang bekend – zij hebben ze al helemaal stukgelezen, keer op keer weer, maar ook jullie moeten deze boeken gewoon gelezen hebben. Het moet! En je zult er van smullen, dat kan ik je garanderen. Ook als je niet per se van ridderverhalen houdt. De Geheimen van het Wilde Woud is een echte klassieker, geschreven door Tonke Dragt. Een geweldige kinderboekenschrijver van fantastische verhalen over grootse avonturen, mysteries en vooral over de menselijke kant van de hoofdpersonen.

Geheimen van het wilde woud

Het verhaal gaat over drie jonge twee jonge ridders, Tiuri en Piak, die op zoek gaan naar ridder Ristridin. Die is namelijk het gevaarlijkste deel van het land van koning Dagonout ingereden, om de geheimen van het Wilde Woud te ontdekken. En dat is gelukt! Helaas is het woud gevaarlijker dan je zou denken, want de ervaren ridder is nooit teruggekeerd naar zijn kasteel. Ridder Tiuri en zijn vriend Piak gaan voorzichtig op zoek, want er gaan wilde verhalen in de rondte over het bos. Er zouden bosgeesten ronddwalen, vol zitten met ruwe rovers en gevaarlijke rotsen… en dan zijn er ook nog de mysterieuze Mannen in het Groen!

Spannend verhaal

De spannende speurtocht in een onbekend gebied, waar de wildste spookverhalen over in de rondte gaan, wordt vertelt in acht hoofdstukken. Langzaam maar zeker wordt je meegezogen in het verhaal, dat een beetje traag op gang komt maar niet meer stopt als het eenmaal vaart heeft gekregen. Dan is het knap lastig om het boek weg te leggen! Zeker als het boek zijn einde nadert zul je alleen maar willen weten hoe het afloopt. Tonke Dragt is een echte meesterverteller, en deelt al zijn kennis met je in zijn verhalen, over het leven in die barre tijd, over de voorbereidingen van de oorlog en de omgevingen waarin ze lopen. Dat maakt het boek bijna filmisch echt: je ziet bijna wat je leest.

Persoonlijk

Wat het verhaal pas écht gaaf maakt, is dat ook de verschillende personages meer dan genoeg aandacht krijgen. Je leert ze allemaal van A tot Z kennen, en iedere emotie wordt duidelijk naar voren gebracht. De stoere ridders blijken dan ook maar gewoon menselijk te zijn, met angst, onzekerheid en blinde woede, maar ook verliefdheid en jaloezie. Dat alles moet je zien tegen een Middeleeuwse achtergrond – mensen dachten toen wel wat anders over de wereld en hoe je je moest gedragen. Hoffelijk gedrag enzo, je kent het wel.

Conclusie over De geheimen van het Wilde Woud

Een echte must-read! Dit is één van de beste kinderboeken uit de Nederlandse geschiedenis. Een episch ridderverhaal vol heldenmoed, angsten overwinnen én een spannend mysterie dat opgelost moet worden. Het is een spannend boek, dat niet heel moeilijk geschreven is. Laat je niet afschrikken door het aantal pagina’s en het wat trage begin. Door: Score: De geheimen van het Wilde Woud krijgt 5 van de 5 punten.

Informatie

De geheimen van het Wilde Woud, Leopold, 456 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789025871338. Prijs: 15 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.