logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Gefelicitaart! Giuliana Ferri


9789051163650 gefelicitaart

In het lieve blokboekje Gefelicitaart is het jonge Konijntje jarig. Al zijn vriendjes komen langs, en daar heeft Konijntje natuurlijk op gerekend. Eén voor een komen zijn vrienden langs, en allemaal krijgen ze ook een stukje taart. De een een groter stuk, de ander een kleiner.

Het leuke is dat de pagina’s per bezoeker een stukje korter worden. En daarmee ook de taart, want iedere keer draai je een stukje taart weg. De tekst is kort en bondig, het verhaal vertelt zichzelf. Er komen bijvoorbeeld verschillende dieren aan bod, met verschillende kleuren kleren aan, je kunt kersen tellen, nog veel meer onderwerpen dienen zich aan om te vertellen en te kletsen tijdens het voorlezen.

Aan het einde van het verhaaltje is het natuurlijk tijd om de cadeautjes uit te pakken, waarna ze er allemaal mee gaan spelen. Een superleuk en lief boekje waaruit je lekker kunt voorlezen en mee kunt kletsen. En natuurlijk kunnen de jonge kinderen er zelf ook in lezen, daar is het stevig genoeg voor.

Gefelicitaart! Giuliana Ferri
De Vier Windstreken, september 2014, 16 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN:  9789051163650


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.