logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Geek! het partyspel over popcultuur


geek-bordspel-doos

Een vleugje nerd mag tegenwoordig best. Ik bedoel: kijk eens naar al die films over de Marvel superhelden, en de enorme come-back van Harry Potter, waar heel Nederland midden in de nacht voor leegtrok. Natuurlijk mag jij je innerlijke nerd helemaal los laten! In je omgeving ben je vast niet de enige. Het geluk wil dat je nu gezamenlijk de strijd kunt aangaan wie er nu de grootste Geek is. Wie weet het meeste over de hedendaagse popcultuur? In het spannende vragenvuur van Geek! wordt het pas echt heet onder je voeten.

geek-bordspel

Divers

Het vragenspel Geek! is heel divers, net als de popcultuur zelf. Want zoals ik al eerder meldde rijkt het van Harry Potter tot Star Wars, van Batman tot Iron Man, en langs Lord of the Rings en Dragonball Z naar al die andere grote fantasy-, sciencefiction- en horrortitels. Fantasy, manga, duistere films en felle actie: het hoort er allemaal bij. En met meer dan 800 vragen en opdrachten komen ze in het spel Geek! allemaal aan bod.  Het fijne is wel dat je zelf mag kiezen uit welke categorie je een vraag of opdracht wil uitvoeren. Je kunt immers niet álles weten, dus dan maar liever eentje uit de categorie waar je zelf ook wat van weet, nietwaar? Kies dus uit Boeken, Strips, Games, Films, TV-series en Manga en anime. Daarbij kun je zelfs nog kiezen uit een makkelijke of een moeilijke vraag, waarmee je dan weer wel meer punten kunt verdienen. Speciale MISSIE-kaarten voegen 4 extra spelelementen toe, waaronder het uitbeelden of tekenen van personages en een variant op steen, papier, schaar.

Lastig

Maar vergis je niet: de popcultuur is enorm uitgebreid en erg diepgaand. Vaak zijn er zo veel mensen gemoeid met de productie van een film of serie, en hebben de verschillende verhalen zo’n diepe verhaallijnen, dat het enorm lastig blijkt om alles te weten en te onthouden. Maar wie weet ben jij wel een mega-geek, en weet jij iedere vraag te beantwoorden? Een hilarisch spel is het zeker, helemaal toegespitst op de moderne nerd. Of geek, zoals de nieuwe trend heet.

geek-vragen

Ga direct naar Geek! op BOL.com.

Recensie over Geek!

CooleSuggesties topper

Het spel zit mooi verpakt in een vierkant doosje, waarin de vragenkaarten netjes worden gescheiden met een tabblad. Achter in de blok zit een kartonnen schotje waarin een zandloper zit verwerkt. Die zit er echt goed strak in, wat het opruimen en tevoorschijn wel een beetje lastiger maakt. Het spel ziet er in ieder geval strak en volwassen uit, Geek! is dus een spel dat ons, nerds, helemaal recht doet. Game on!

Score: 9


Informatie

Titel: Geek!
Uitgever: LS Amsterdam
Genre: partyspel
Tijdsduur: minuten.
Voor 4 tot 24 spelers.
Leeftijd: vanaf 16 jaar.
Adviesprijs: 29.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Marian avatar
    Marian

    Gaaf om met je vrienden te spelen!

  2. Aleesha Verhoeff avatar
    Aleesha Verhoeff

    Lijkt me een leuk spel voor de feestdagen en daarbuiten. Makkelijk mee te nemen op vakantie bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.