logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Geek girl (knap anders), Holly Smale

geek girl knap anders

Het boek Geek Girl is uit het hart geschreven. Tenminste, zo maken we op uit de achterkant, want Holly Smale is een echte geek: een nerd, een studiebol. Én ze is, net als Harriet Manners, de hoofdrolspeelster uit dit boek, ontdekt door een modellenbureau. Zo staat geschreven.

Maar goed: ook Harriet is dus een echte geek, en een daardoor een enorm buitenbeentje van haar klas. Haar aartsrivale maakt haar namelijk het leven zuur, en weet de klas tegen haar op te zetten. Harriets enige steun en toeverlaat is haar beste vriendin Nat, een echte fashion girl. Nats grootste wens? Model worden! En daar heeft ze veel voor over, zoals Harriet meeslepen naar een groots mode-evenement. Tegen haar zin, dat je het even weet.

En daar gebeurt het ergste: Harriet wordt ontdekt door een scout! Ze wordt halsoverkop in de modewereld geslingerd! Daarbij krijgt ze steun van haar puberale vader, die nog al overhoop ligt bij de veel te volwassen en strenge Amanda, zijn vriendin. Samen met haar vader beleeft ze dus de meest bizarre avonturen in modeland. Maar: Amanda en Nat mogen daar niets van afweten. Dus liegen haar vader en Harriet over hun dagbesteding. Waar Harriet niet aan gedacht heeft, is dat haar foto groots in de krant komt te staan. En of iedereen daar zo blij mee is.,,

Geek Girl is echte chicklit. Superleuk en melig, vrolijk en helemaal vanuit het puberende gevoel van onzekerheid geschreven. Verliefdheid, onzekerheid, mode, verzorging, school… alles komt herkenbaar terug. Een echte aanrader voor geeks én non-geeks.

Geek girl, Holly Smale
Gottmer, juli 2013, 304 pagina’s, paperback.
Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789025752897


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.