logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Geek Girl 3: Perfect plaatje, Holly Smale


geek girl 3 perfect plaatjeHeb je onze recensie van Geek Girl al gelezen? Dan weet je een beetje waar het over gaat: het leergierige geek-meisje Harriet Manners zit liever met haar neus in de boeken dan voor de make-up spiegel. Ze heeft een hekel aan winkels en een voorliefde voor bibliotheken, een aversie tegen bioscopen maar een passie voor documentaires. Zegt dat ongeveer genoeg? Maar ook is Harriet onzeker over zichzelf. In het eerste boek maakt Harriet kennis met de modellenwereld, als ze gescout wordt door de uhm… excentrieke Wilbur en wordt meegesleept naar de wondere mode-wereld, waar ze het boegbeeld wordt van een high-end modemerk. Inmiddels is ze echter weer uit beeld van de modellenwereld verdwenen, zodra Wilbur bij het agentschap aan de kant is gezet. Tot overmaat van ramp krijgt haar vader een tijdelijke baan in New York, en moet ze gaan verhuizen naar… nee, niet naar New York, maar een klein, uitgeblust stadje in de buurt daarvan. Gelukkig is haar vriendje Nick in de buurt, omdat hij voor een shoot in New York werkt. Hij heeft echter niet zo heel veel tijd voor haar. Net als haar ouders eigenlijk – haar vader heeft het natuurlijk druk met zijn nieuwe baan, en vriendin Annabel heeft het ontzettend druk met hun nieuwe leventje in New York en hun kleine dochtertje. Ze vergeten zelfs Harriets zestiende verjaardag! Da’s niet bepaald een perfect plaatje.. Maar dan belt Wilbur haar weer op. Hij werkt inmiddels niet meer in Engeland, maar in Amerika, en is net in New York voor een opdracht. En daar kan hij haar goed bij gebruiken! En dat doet hij net als Harriet in een opstandige fase zit. Ze is zestien, en denkt volwassener te zijn dan haar ouders. Ze neemt dus niet altijd even goede beslissingen, en laat zich een beetje inpakken door het model Kenderall en Caleb, die een beetje gaan stoken tussen Harriet en Nick. Zal dat wel goed komen? Geek Girl 3 – Perfect Plaatje is een ultieme chicklit. Lekker relaxed, vol hormonen en twijfels, weetjes en lijstjes, verwarring, verliefdheid, wensen en dromen. Heerlijk wegdromen in een dikke stapel kussens met de deur op slot, en dan Geek Girl in één keer uitlezen: dat is wat je met dit boek wil doen. Geweldig geschreven, lekker vlot – en stiekem steek je d’r ook nog wat van op.

Informatie

Geek Girl 3 – perfect plaatje, Holly Smale Gottmer, 322 pagina’s, paperback. Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 14 jaar. ISBN: 9789025758813

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.