logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Houd alles schoon met het Gardena Cleansystem


Schoonmaken – onze hobby zal het nooit worden. En hoewel het huis iedere week minstens een keer van boven tot onder een poetsbeurt krijgt, zijn er onderdelen in huis die wat minder frequent onder handen worden genomen. Denk aan de kozijnen op de bovenverdieping, bijvoorbeeld, of de buitentegels… iedere keer zie ik er als een berg tegenop om er aan te beginnen. Het is zo’n gedoe allemaal! En vooral omdat je het niet zo goed onderhoud, is het een nog grotere klus dan je had kunnen denken… Wij gingen ze echter de lijf met het nieuwe Gardena Cleansystem en ondervonden dat het een stuk makkelijker kan.

Water en borstel

Wil je bijvoorbeeld weten hoe ik voorheen (ik wilde ‘vroeger’ typen, als in ’twee maanden geleden’) de terrastegels te lijf ging? Met een emmer sop en een vloerschrobber. Gewoon, ouderwets op de knietjes. Echt waar! We hebben namelijk zo’n betontegel-terras in een gele kleur. Nu is die gele kleur niet echt bepalend voor mijn gekozen tactiek, maar wel het feit dat het om betontegels gaat. Die mag je namelijk niet met een hogedrukreiniger te lijf gaan, dan gaat de bovenste laag er af als de glazuur van een taart. Geloof me – ik heb het zien gebeuren… 🙁

Steviger dan je denkt

Toch zijn die betontegels steviger dan je denkt. Ja, tegen de kracht van een hogedrukreiniger is het niet bestand, maar dat wil niet zeggen dat je geen water mag gebruiken om het atmosferisch vuil weg te vegen. Je weet wel: al dat grijze vuil dat meekomt met wind en regen. En laten we wel wezen: tegen de brute kracht van een man en zijn schrobber is ook niet veel opgewassen! Gardena’s oplossing is het Gardena Cleansystem.

Inwisselbaar

Het Gardena Cleansystem is een holle buis die je op je Gardena tuinslang aansluit. Aan de andere kant van de buis sluit je een borstel aan voor het doel wat je voor ogen hebt. Want zoals Gardena betaamt: voor ieder doel een eigen hulpstuk. Voor je terras heb je bijvoorbeeld een stevige schrobber, met stugge haren die zowel de diepte in gaan als op de oppervlakte stevig schrobben. Voor het raam heb je een microvezelplaat, voor je auto een zachte borstel. Maar eerst: het terras.

Zepert

In de steel zit een slim mechaniek, waarmee je de waterdruk kunt regelen. Daarmee bepaal je hoe krachtig de straal moet worden en kun je zelfs het water uitzetten. Daarmee regel je ook of je wel of geen zeep wil gebruiken. In de steel zit namelijk een uitsparing, waarin je een speciale zeepring van Gardena kunt stoppen. Zet je de steel in ‘zeepstand’, dan stroom het water langs die zeep, met een voorspelbaar effect tot gevolg: je krijgt een mooie waterstraal uit de borstel, voorzien van zeep! En daarmee maak je nog eens extra goed schoon. Maar ook zonder zeep – eerlijk is eerlijk – wordt het terras mooi en netjes schoon. Dankzij de constante waterstraal wordt het vuil meteen weggespoeld. Daardoor heb je een mooie combinatie tussen borstelkracht en waterkracht, zonder dat je stenen er onder hoeven te leiden. Een geweldige mix! Bovendien hoef je niet zo hard te schrobben, dankzij het water. Ieder pluspuntje is weer meegenomen, nietwaar?


Ga direct naar Gardena Cleansysteem op BOL.com.

Recensie over Gardena Cleansysteem

CooleSuggesties topper

Een praktisch systeem, dat een borstel voorziet van een krachtige, gerichte waterstraal. Daarmee wordt losgeborsteld vuil meteen weggespoeld, maar worden losse deeltjes ook losgeweekt. Dat scheelt je heel wat werk en kracht. Dankzij de mogelijkheid om zeep toe te voegen aan het water krijg je nog sneller resultaat. De handleiding mocht echter wat duidelijker voor de zeep, dat was even puzzelen.

Score: 9


Informatie

Gardena Cleansysteem
Adviesprijs: 20 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.