logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ga toch fietsen! Philip Hopman en Joukje Akveld


ga toch fietsen

De twee dieren Willem en Boese zijn dikke vrienden. Maar zoals dat gaat met mannen onder elkaar: soms is er ruzie. Om alles, om niets. Als Willen roep ‘ga toch fietsen’ besluit Boese dat dit eigenlijk helemaal niet zo’n slecht idee is. Met een boze kop stapt hij op zijn fiets en gaat waar het groene stoplicht hem leidt. Door zijn hoofd spoken allerlei gedachten, terwijl hij fietst en fietst…

Onderweg ziet hij heel erg veel verschillende dingen. Dingen die hij soms wel ziet, maar meestal niet. Dat is een mooie taak voor de meelezers onder ons, want er is ontzetten veel te zien! Kun jij bijvoorbeeld alle fietsers ontdekken? En alle auto’s? Alle neushoorns, olifanten… ken je eigenlijk wel alle dieren? Ofwel: ga je met de mopperende Boese mee op ontdekkingsreis?

Het mopperende verhaal van Boese die langzaam kalmeert staat telkens linksboven op de linkerpagina van dit enorme prentenboek. Geen erg handige plek voor een voorleesboek, zeker niet omdat er met de tekeningen geen rekening is gehouden met de tekst. Soms is het contrast tussen tekst en achtergrond wat matig, waardoor de tekst minder goed leesbaar is. Jammer, want het is een leuk boek waarmee de kinderen bovendien een paar nieuwe (beschaafde) scheldwoorden kunnen leren. Ga toch fietsen is echt prentenboek voor een fietsland als dat van ons!

Ga toch fietsen, Philip Hopman en Joukje Akveld
Querido, oktober 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,99 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789045116747


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.