logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Furby


furby-3

Furby is terug van weggeweest! En hij is beter en slimmer dan ooit tevoren! Waar sommigen het pluizige beestje nog kennen van ruim 10 jaar geleden, zo ziet de schattige en aaibare alien er nog steeds uit. Van binnen is hij echter een stuk knapper en slimmer geworden. Zo kan Furby meer bewegingen maken, met z’n ogen precies laten zien hoe hij zich voelt, en beter communiceren. Furby spreekt niet alleen Furbish, maar spreekt ook een goed woordje Nederlands. Naarmate hij langer bij je is, gaat hij steeds meer Nederlandse zinnen en woorden zeggen.

Daarnaast luistert hij ook beter naar jou, en reageert hij op de dingen die je doet. Zo veranderd hij soms van humeur: van een schattige Furby wordt het een boze of grappige Furby, een verliefde, of gewoon een nieuwsgierig Aagje. Maar dat is natuurlijk niet alles: Furby heeft ook verzorging nodig. Naast liefde, aandacht en muziek moet je hem soms ook wat eten geven. Dat kan ‘live’, via het bekje van Furby, maar ook via een speciale App, die beschikbaar is voor Android en iOS. Daarmee geef je hem de meest uiteenlopende zaken, van vis tot sokken, van snoepjes tot een puzzel. En Furby doet er allemaal iets mee. Sommige dingen vindt hij lekker, anderen vies, sommigen interessant, soms saai. En dat heeft weer invloed op zijn karakter!

Dankzij de grappige animaties en de vele zinnetjes die Furby zegt is het een echte magneet voor kinderen. Veel leuker en interactiever dan laten we zeggen een goudvis of konijn! Bovendien: als Furby slaapt, dan slaapt hij echt. Je moet hem dan echt wakker maken door hem op te pakken of heen en weer te schudden. Met de App kun je nog beter met je Furby praten. Naast het spelen en eten geven dient de app namelijk ook nog eens als vertaalcomputer. Zo versta je ieder woord dat het kleurrijke wezentje zegt.

Hij is onvoorspelbaar, onafhankelijk maar vooral: uniek! Furby is verkrijgbaar in zes vrolijke kleuren: paars, wit, turqooise, zwart, geel en rood. Naast de kleuren hebben de verschillende Furby’s ook kleine details meegekregen waardoor ze verschillen van elkaar: een andere vorm ogen, krullen of pluizig haar, et cetera. Daardoor zien ze er nóg eigenzinniger uit. Wij zijn in ieder geval echt fan van Furby: het is een lief, leuk en vooral gezellig en grappig huisgenootje!

Furby, Hasbro
Prijs: 89,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.