logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Funmais, SES Creative


ses funmais piratenschip

Funmais is een oude bekende onder de creatieve speelgoedmaterialen. Het lijkt een beetje op die kaaschips (qua vorm, ik zou ze niet opeten als ik jou was!) en je kunt er geweldig leuk mee bouwen. Hoe? Heel eenvoudig. Gewoon door ze een beetje nat te maken, met het meegeleverde sponsje of een nat kwastje. Voor mooie hoeken snijd je een plakje van de Funmais af, zodat er een plat vlak ontstaat. Je krijgt in iedere doos een klein kunststof mesje bij. Geen nood, ze zijn bot genoeg om je er niet mee te kunnen snijden. Dat platte vlak maak je een heel klein beetje nat, waardoor de mais een beetje kleverig wordt. Kleverig genoeg om ergens tegenaan te plannen. De Funmais is vervolgens in een mum van tijd droog, en zit stevig vast aan het andere maiswokkeltje!

En zo maak je van heel saai uitziende vormpjes indrukwekkende bouwwerken, zoals een stoer piratenschip of een echt kasteel. Of een prinses, of een huis… dieren, poppetjes… je kunt het zo gek niet bedenken! En onthoud dat de vrolijk gekleurde funmais gemaakt zijn van echte mais. Hoe cool is dat? 100% natuurlijk én biologisch afbreekbaar!

Stoer knutselen: bouw je eigen Piratenschip
Wij mochten aan de slag met het Funmais Piratenschip, waarmee je een echt 3D piratenschip kunt maken, dat je dus van alle kanten kunt bekijken. Het ziet her een ingewikkeld uit om te bouwen, maar dankzij de handleiding is het echt een fluitje van een cent. Op een groot vel zie je namelijk alle dplakjeelen van het schip afgebeeld, waarop je ze alvast kunt maken. Die delen voeg je tenslotte samen tot een echt schip. Jammer genoeg zul je d’r niet mee kunnen varen, water en de maisbolletjes zijn namelijk niet zo’n geweldige combinatie… Om het schip helemaal af te makplakjeen zitten er ook een paar accessoires in de doos, zoals een piratenvlag en een groot embleem voor op de vlag. Die kleine details doen het hem wel, die maken het schip wel helemaal af. En na een beetje inspanning is het resultaat echt wel om trots op te zijn! Let wel dat je niet te veel water gebruikt bij het opbouwen van de mais, dat is wel een valkuil. Doop de maischips dus niet in water, maar dep ze even op een sponsje of een nat doekje. Dat is echt genoeg!

funmais

Laat je creativiteit de vrije loop!
Het Funmais-assortiment van SES bestaat uit 21 producten voor jongens en meisjes. De producten variëren in moeilijkheidsgraad. Voor de kleinsten zijn ereenvoudige Funmais legkaarten, zoals huisdieren, safaridieren en dino’s. Heb je de Funmais techniek onder de knie? Dan heeft SES unieke 3D-pakketten, bijvoorbeeld om sieraden, vlinders en een kasteel te maken. Ook zijn er enkele Funmaispakketten met een licentie. Maak je eigen Minions, Hello Kitty, Disney Planes of Minnie Mouse. Liever zelf je fantasie de vrije loop laten? Knutsel eindeloos je eigen creaties met de SES Funmaisboxen. Je kunt de boxen gebruiken als navulling of gewoon om lekker mee te bouwen. Wat je ook in gedachten hebt, met Funmais maak je het!

Geen rommel op tafel
Met Funmais hebben kinderen urenlang speelplezier. Tegelijkertijd is het leerzaam en educatief, want kinderen ontwikkelen hun 2D en 3D vaardigheden en creativiteit. Het maken van een mooi kunstwerk is bovendien goed voor het zelfvertrouwen. Bijkomend voordeel voor de ouders is dat Funmais schoon knutselt. Dus geen lijmresten en verfvlekken na afloop. Het enige dat je nodig hebt, is een beetje water.

Prijs en verkrijgbaarheid
Funmais is onderdeel van de ECO-lijn van SES. Het is geschikt voor kinderen van 3 – 10 jaar en is zowel online als in speelgoedwinkels verkrijgbaar vanaf € 4,45. Kortom: wil je je (klein)kind verrassen? Of ben je op zoek naar een leuk en betaalbaar cadeau voor een kinderverjaardag? Met Funmais doe je ieder kind een groot plezier. Kijk voor meer informatie op www.ses.nl of kijk voor meer inspiratie en filmpjes op Facebook van SES (SESCreativeNL).

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.