logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Fritz!Powerline 530E


fritz!powerline 530E

Een tijdje terug gingen we aan de slag met de uitgebreide Fritz!BOX router, waarmee je zowel draadloos als bedraad een netwerk kunt instellen. Maar er was natuurlijk veel meer dat je met de uitgebreide set kan doen: gebruiken als telefooncentrale, mediaserver, en meer. Lees er in onze recensie alles over! Bij die set sloten we een paar Fritz!Powerline adapters aan. Erg handig, maar ze hadden zo hun beperkingen: ze namen een stopcontact in beslag! En in een ouder huis zijn die niet zo ruim aanwezig.

De nieuwe Fritz!Powerline 530E zijn hier de ultieme oplossing voor. De adapters gebruiken dezelfde versleuteling als de 500-versie. Met een druk op de knop worden deze nieuwe adapters opgenomen in het netwerk, en wordt de versleuteling op elkaar aangepast. Ze werken direct samen. Ook de snelheid is gelijk, ze communiceren op een snelheid van 500 Mbit/s. En dat is erg snel! Mooi is ook dat de nieuwe Powerline adapters een stuk zuiniger omspringen met de energie. Gebruik je ze niet, dan verbruiken ze slechts 0,5 Watt! Daar merk je in de praktijk natuurlijk helemaal niets van, totdat je de eindstand ziet op de energierekening.

Zoals gezegd is de verbinding zonder problemen direct mogelijk. Daardoor kun je netwerkverbindingen maken op plekken waar je het eerst niet voor mogelijk had gehouden. De slaapkamers van je kinderen, bijvoorbeeld, als ze huiswerk moeten maken, of je kunt de zolder ombouwen tot kantoorruimte, zonder dat je zo’n lelijke netwerkkabel door het hele huis hoeft te trekken of moet stuntelen met een zwakke wifiverbinding. Hoewel daar natuurlijk ook weer heel mooie oplossingen voor zijn. De Fritz!Powerline 530E is in ieder geval een probleemloze en super eenvoudige oplossing voor een goede en beveiligde verbinding. Een verbinding die bovendien snel geniet is voor breedbandverbindingen, en streamen van muziek en HD-video’s, gamen, internettelevisie en nog veel, veel meer.Succes gegarandeerd!

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.