logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Frituur paradiso, Marc de Bel en Guy Didelez

frituur paradiso

In het boek Alien maakten we al kennis met de dorpse Sander en zijn nieuwe liefde, de roodharige en ‘buitenaards mooie’ Alien. In dit boek beleven we het eerste echte afspraakje tussen de twee: een concert van de Kriegeltjes, die natuurlijk ongekend populair zijn in de Belgische muziekscene!

Maar hun afspraakje gaat iets anders dan gepland. De twee raken verzeild in de meest bizarre avonturen, vooral omdat ze telkens dezelfde foute gast tegenkomen: een dealer, genaamd Slik. Sander loopt hem al tegen het lijf tijdens het concert van de Kriegeltjes, waar hij de pilletjes van Slik afslaat. Als ze hem dan nog eens tegenkomen op een privéfeestje loopt het al minder vriendelijk. De derde ontmoeting is nog minder vriendelijk, en het tweetal moet letterlijk rennen voor hun leven! Een spannende achtervolging is het gevolg, dwars door de grote stad Gent…

Voor Alien is het al een flink avontuur, maar Sander, die uit een beschermd dorpje komt, is het allemaal een flink avontuur. Hij ontdekt al snel dat er heel wat is in de wereld waar hij nog geen weet van heeft. Echt veel tijd heeft hij daar echter niet voor. Zijn grootste bedenkingen zijn: hoe komt hij de avond levend door, samen met zijn liefje, en waar vinden ze eindelijk eens een rustig plekje om te zoenen?

Frituur Paradiso is wederom een heerlijk geschreven boek. Niet te zoetsappig, met flink wat spannende en gevaarlijke momenten. Dat maakt het boek niet voor de tere zieltjes onder ons, maar een goed stoer boek. Drugs en drank worden ook zonder meer besproken, maar dat is ook aan de orde van de dag. De keerzijde komt ook aan bod: de veiligste haven blijkt nog altijd een gezellige frietkot te zijn: Frituur paradiso…

Frituur Paradiso, Marc de Bel en Guy Didelez
Abimo, september 2010, 127 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,50 euro. Leeftijd: vanaf 11 jaar. ISBN: 9789059324558


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.