logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Friends with benefits, Sony Pictures Home Entertainment

Friends with benefits is een ontzettend leuke romantische komedie over twee knappe vrijgezellen, die het wel even gehad hebben met relaties en alles wat daar bij komt kijken. Dylan (Justin Timberlake) en Jamie (Mila Kunis) geloven niet meer in alle poeha en standaard romantische tradities die bij liefde en verliefdheid komen kijken. Totdat het lot hen bij elkaar brengt: Jamie is namelijk door een headhunterbedrijf op pad gestuurd om Dylan te strikken voor een tijdschrift, om daar zijn kennis en kunde in te zetten.

Al snel voelen ze zich echter tot elkaar aangetrokken, waarbij het feit dat Dylan nieuw is in New York wel wat heeft meegewerkt. Ik denk dat de rondleiding door de megastad door Jamie de filmvonk heeft doen overspringen. Omdat beiden echter hebben gezworen niets meer te doen met liefde en relaties besluiten ze een bijzondere stap te zetten: ze worden seksbuddies! Lichamelijke liefde zonder een relatie, mooi gezegd. Iets dat bijzonder goed blijkt te werken, maar vooral omdat ze daarnaast ook nog hechte vrienden zijn, die alles tegen elkaar durven te zeggen. Bovendien worden in diverse scènes genadeloos uitgehaald naar talloze clichés in relaties (nee hoor, het licht mag aan, ik hoef me voor jou niet slanker voor te doen dan ik ben. ‘naar links, naar links, naar onder, ja, daaaaaar’ en nog talloze andere zaken die in iedere relatie niet mogen ontbreken.

De film zelf is super. Echt Sony. Mooi gefilmd, net acteerwerk (met een superleuke bijrol van Woody Harrelson), met natuurlijk wat uhm… sluikreclame. Als je het zo mag noemen, met toch wat minuten aan Playstation 3-tijd, de nodige Sony-apparaten in beeld enzovoorts. Maar dat mag te pret zeker niet drukken, in deze snelle, intelligente en superleuke romantische komedie, waar zowel mannen als vrouwen van zullen smullen! Maar wees gewaarschuwd: de vaart zit echt flink in de film. Voor je het weet ben je weer een paar hilarische situaties verder!

Friends with benefits, Sony Home Entertainment

Tijdsduur: 109 minuten, Romantische komedie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 18 euro), Blu-ray (ca. 21 euro)

Deze film bij: BOL.com

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=56_hlfxpTxA&list=UU2l8p8LL72xZ4C30IC_yw3w&index=1&feature=plcp]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.