Recensie: Frankenstein, Pieter Embrechts

Vergeet het klassieke verhaal van Frankenstein. In dit boekje gaat het om lekker griezelen voor jongere kinderen. Verhaaltjes en liedjes, bevolkt door superhelden en monsters. De toehoorders moeten niet te jong zijn, vergis je niet, want het zijn best enge verhaaltjes soms. Dit kleurrijke boekje, geïllustreerd door Sebastiaan Van Donink, bestaat uit zowel geschreven versjes als een luister CD. En om die CD, in combinatie met de expressieve illustraties, gaat het eigenlijk. Want die cd is niet zo maar een cd. Neen, het is een combinatie van impressionistische en ‘prettig gestoorde’ muziek van Heinz Karl Gruber, gespeeld door het Spectra Ensemble. De muziek ondersteund de verschillende verhaaltjes en versjes. Soms door melodieuze wandelingetjes over de toonladders, soms door harde of juist heel zachte geluiden. Hierdoor wordt een compleet nieuwe wereld neergezet.

Als ondersteuning kun je gebruik maken van de teksten uit het boekje: soms lijkt de tekst namelijk wat ondergeschikt aan de muziek, en is de expressieve stem van Pieter Embrechts niet even goed te verstaan. Desondanks is het een geweldige manier om even lekker weg te griezelen, met een waar hoorspel als toneel en de instrumenten en de stem van Pieter daarin als waardige spelers.

Frankenstein, Pieter Embrechts
Lannoo, mei 2011, 32 pagina’s met cd, hardcover.
Prijs: 18,99 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789020995947

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.