logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: For Honor, XBOX One


for honorEr zijn steeds meer games die zich vooral richten op online player-to-player battles. Sommig games bieden niets anders, anderen hebben nog een gave tutorialwereld, waarin je jouw skills kunt bijschaven en oefenen. Gelukkig is For Honor een game uit die tweede categorie, want geloof me: oefening zul je nodig hebben, wat voor een die-hard gamer je ook bent!

Heldenmoed

In de game For Honor heb je de keuze om in de huid te kruipen van één van de drie helden van weleer: een viking, een ridder of een samoerai. Ieder heeft zijn eigen voordelen en nadelen, sterke punten en zwakke punten. Daarbij bepaal je dus een beetje welke personage er het beste bij jouw manier van spelen past. Je hebt bij je personages een aantal basiscommando’s, maar ook een flink aantal speciale opdrachten per karakter. Daarbij kun je de snelheid, vaardigheden, wapens en combo’s mixen en aanpassen.

Tutorial

Om de personages te leren beheersen moet je er dus flink mee aan de slag gaan. Het zal je niet verbazen dat het spel beschikt over die campagne’s, voor ieder van de helden één. Daarbij krijg je in een uurtje of drie alles te zien wat er van iedere held te zien is. Zo leer je vechten met je ridder, viking of samoerai. De campagnes (of moet ik tutorials zeggen) zijn geweldig uitgevoerd en knap lastig om tot een goed einde te brengen. Let ook vooral op de wreedheid en graphics – misschien moeilijk om ze in de gaten te houden als je aan het gamen bent, maar als toeschouwer heb je genoeg te genieten.

Level up

Naarmate je meer ervaring opdoet, zal je niveau stijgen. Daarmee krijg je voordelen/vaardigheden die je kunt toekennen aan bepaalde toetsen. Zo kun je jezelf genezen of sterker worden. Er is zelfs een regeneratiefunctie, waardoor je geneest als je even niet aan het vechten bent. Naarmate je niveau stijgt zul je meer variatie en sterkere extra’s ter beschikking krijgen. Daarnaast is je wapentuig en bepantsering het enige dat je kunt aanpassen. Koop betere versies, upgrade je bestaande outfit… en that’s it. Dat houdt het spel wel een stuk eerlijker. Naast je wapenkeuze gaat het vooral om je vaardigheden.

Multiplayer

Waar For Honor echt om draait, is de multiplayermodus. En daar zul je je handen echt aan volhebben! Zorg dus dat je goed beslagen ten ijs komt. Bekijk alle trainingsvideo’s, oefen in de campagnes en zet trainingsbots in. Doe er alles aan om je vaardigheden aan te scherpen, anders kom je niet heel ver. En dat werkt niet bepaald motiverend, vind ik zelf. In de Multiplayer sessie gaat het om verschillende manieren om je online (en door de menselijke factor ook onvoorspelbare) tegenstander te verslaan. Je kunt één tegen één strijden, maar ook massale groepsgevechten aangaan. Hoe je ook wil strijden: je techniekbeheersing van blokkeren, pareren, aanvallen en ontwijken zal bepalend zijn voor je succes!

Seizoenen

In het online deel van For Honor wordt bovendien gewerkt met seizoenen, waarbij ieder seizoen tien weken duurt. Daarmee deel je met een factie mee aan het grote gevecht om territorium te winnen voor jouw factie. Faction Wars bestaan uit Territory Updates (iedere zes uur), Rounds (die twee weken duren), en Seasons (voor een periode van 10 weken). Hoe meer je speelt, des te meer hulp kun je geven aan jouw factie – wat betekent dat het een betere kans biedt om territorium te winnen. Daarna volgt de grote prijzenregen, die bestaat uit wapens, uitrusting en cosmetische goodies.

Conclusie over For Honor

For Honor is een bizar spannend spel, dat vooral draait om je eigen skills. Die kun je alleen maar oefenen. Daarnaast kun je jouw wapens en bescherming verbeteren, maar als je vechttechnieken flut zijn, zul je iedere strijd verliezen. De vormgeving is subliem, de werelden echt realistisch. Leef je lekker uit met deze bloederige game! Door: Score: For Honor krijgt 5 van de 5 punten.

Game info

Ubisoft
XBOX One, Actie. Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.