logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: For girls only: Parijs here we come! Hetty van Aar

for girls only

In Parijs here we come! papa van Eline heeft een belangrijke prijs gewonnen. Daaraan vast gekoppeld zat een opdracht, om zijn ontwerp in Parijs uit te voeren. En wat nu zo bijzonder is: Eline mag een weekje mee. En… ze mag een vriendin meenemen. Maar wie van Eline’s vriendinnen wordt de gelukkige? Ze heeft vier hartsvriendinnen. Wordt het Yelien? Of Ellen misschien? Help, hoe pakt ze dit aan? En wie is Piejee, die haar vader meeneemt? Zijn nieuwe vriendin?

In Parijs komen de twee meisjes ogen tekort. Vooral van het warenhuis Lafayette krijgen ze maar niet genoeg. In het boek krijgt het peperdure warenhuis meer dan genoeg aandacht: bijna een kwart van het boek speelt zich om de gebeurtenissen in deze megagrote kledingwinkel af! Ook niet zo vreemd, natuurlijk, want alle grote merken hangen er! Als echte modellen staan de meisjes voor de spiegel om zichzelf en elkaar te bewonderen. Al op de tweede dag zijn ze door hun zakgeld heen, maar gelukkig heeft Eline van papa een credit card gekregen in geval van nood. En dit is natuurlijk een superechte crisis! Daarnaast laten Eline en haar vriendin (nee, ik ga hier echt niet vertellen wie het wordt!) zich de stad welgevallen. Ze ontdekken de vele leuke winkeltjes en chocolaterieën die Parijs rijk is: een stad om bij weg te dromen!

Net als de eerdere boeken uit de For girls only-serie is ook dit boek supervlot en leuk geschreven. Middels een draadloze internetverbinding kunnen de meiden via mail en chatboxen contact houden met de achtergebleven vriendinnen, zodat ze de nodige adviezen kunnen verstrekken. Om wat onderscheid te maken tussen het verhaal en de chatverhalen zijn die laatste in een ander lettertype geschreven. Net als de andere boeken is ook Parijs, here we come! rijk gevuld met leuke en grappige illustraties en versierinkjes. Na het lezen wil je maar een ding: Parijs ontdekken!

For girls only: Parijs here we come! Hetty van Aar
Standaard uitgeverij, oktober 2012, 154 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789002247248


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.